Politie Zeeland


---


O-7290-2005 Rijbewijs ingevorderd van hardrijder
Een 40-jarige automobilist uit Bergen op Zoom moest dinsdagavond zijn rijbewijs inleveren.
Agenten zagen rond 22.00 uur de man met een snelheid van 175 km over de A58 bij Rilland rijden i.p.v. de toegestane 120 km. De automobilist werd aan de kant gezet waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

W-7291-2005 Automobilist rijdt lantaarnpaal uit de grond
Dinsdagavond heeft op de Paul Krugerstraat in Vlissingen een 25-jarige automobilist uit de gemeente Veere een lantaarnpaal uit de grond gereden.
Rond 22.00 uur reed hij richting de Nieuwe Vlissingseweg toen hij in een bocht ter hoogte van de Irislaan de stoeprand raakte. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur, reed over de middenberm en nam hierbij een lantaarnpaal mee die hij volledig uit de grond reed. De auto kwam tot stilstand op het fietspad aan de andere kant van de weg met de lantaarnpaal er nog onder. De 25-jarige bestuurder en een inzittende kwamen met de schrik vrij. De auto zat aan de voorzijde geheel in elkaar, de lantaarnpaal werd geheel vernield.
Het rijbewijs van de 25-jarige bestuurder werd bovendien nog ingevorderd omdat hij het overige verkeer ernstig in gevaar had gebracht.

O-7292-2005 Actievoerders Greenpeace bij kerncentrale Borssele
Om 06.30 uur vanmorgen hebben actievoerders van Greenpeace het terrein van de kerncentrale in Borssele betreden.
Rond 07.30 uur zijn op het terrein 12 mensen aangehouden.
Op dit moment staan er nog 10 actievoerders met vaten en spandoeken op het voorterrein van de kerncentrale.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.