Gemeente Vlaardingen


Bouw 150 woningen Scholtenstraat / Van Maanenstraat

Publicatiedatum: 23 november 2005
Ter inzage tot: 7 december 2005

Bouwplan van 150 woningen in het plangebied dat globaal wordt begrensd door het Park t Nieuwland aan de oostzijde ter hoogte van de Fannius Scholtenstraat en de Van Maanenstraat.

Inspraak naar aanleiding van verzoek hogere grenswaarden (woning)bouwproject.

Geluidbelasting: geluidhinder door wegverkeer

De 150 nieuwe woningen (vervangende nieuwbouw) van het bouwplan liggen binnen de geluidzone van de Van Hogendorplaan en de A4. Uit het akoestisch onderzoek van Cauberg-Huygen van juni 2005 blijkt dat de geluidbelasting op de gevels van 6 appartementen van het bouwdeel Slagschip 61 dB(A) (met aftrek) bedraagt ten gevolge van de A4. Voor het bouwdeel Bouwblokken, 1 en 2 bedraagt de maximaal optredende geluidbelasting 55 dB(A) ten gevolge van de A4. Volgens de Wet geluidhinder mag de geluidbelasting op de gevels van deze nieuwe woningen niet hoger zijn dan 50 dB(A). Deze voorkeursgrenswaarde wordt voor deze te bouwen woningen dus overschreden.

Het college van Burgemeester en Wethouders verzoekt aan het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland om hogere waarden voor de geluidbelasting op de gevels van deze nieuwe woningen vast te stellen.

Inzage en commentaar

Conform artikel 13 lid 3 van het Besluit grenswaarden binnen zones langs wegen ligt het verzoek tot vaststelling van hogere waarden twee weken ter inzage bij de receptie van de Dienst Stadswerk (Hoflaan 27). Tevens ligt het ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Waalstraat. De stukken kunt u op beide locaties inzien van 24 november t/m 7 december 2005, in de bibliotheek ook op zaterdag. Schriftelijke commentaar kan worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders, postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen.

Meer informatie: dhr. Christerus, 2484541 (Dienst Stadswerk)