Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


23 november 2005


Azewijn - Met auto in de sloot

Een 29-jarige automobiliste uit Zeddam is dinsdagavond (22/11) rond 22.30 uur op de Dr. Hoegenstraat met haar auto in de sloot terecht gekomen. De bestuurster was de macht over het stuur verloren nadat zij voor een tegenligger was uitgeweken. De identiteit van deze persoon is niet bekend geworden. De vrouw heeft geen letsel opgelopen. Een buurtbewoner heeft haar naar huis gebracht en de auto is uit de sloot getakeld.


Halle - Rijden onder invloed

De politie heeft dinsdagmorgen (22/11) proces verbaal opgemaakt tegen een 65-jarige automobilist uit Halle. Agenten zagen de man met een gangetje van 20 - 30 km/u rijden over de Dorpsstraat. Hij droeg tevens geen gordel. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en blies op het politiebureau 2,0 prom. Zijn rijbewijs was eerder al ongeldig verklaard.


Winterswijk - Inbraak in shop garage

Afgelopen nacht (23/11) werd ingebroken in de shop van een garage aan de Tuunterstraat. Dit gebeurde waarschijnlijk rond 04.25 uur. Men wist binnen te komen door een raam te vernielen. Weggenomen werd een onbekende hoeveelheid rookartikelen. De politie is een onderzoek gestart.


Doetinchem - Winkeldiefstal

Een 19-jarige Doetinchemmer werd dinsdag (22/11) rond 18.20 uur betrapt in een winkel aan de Veentjes. Een beveiligingsmedewerker zag dat de jongeman enkele goederen, waaronder een rammelaar, onder zijn jas wegstopte. Bij het verlaten van de winkel werd hij aangehouden door de beveiligingsmedewerker en overgedragen aan de politie. De politie maakt proces verbaal op.


Groenlo - Aanhoudingen na vernielingen

Agenten hebben afgelopen nacht (23/11) een 32-jarige Amsterdammer en een 35-jarige Winterswijker aangehouden. Het tweetal had in de Mattelierstraat een ruit vernield. Dit werd gezien door getuigen. Door het gegeven signalement konden de twee worden aangehouden in een horecagelegenheid. Eén van de verdachten verzette zich hevig bij de aanhoudingen. De twee werden overgebracht naar het politiebureau en aldaar ingesloten.


Ruurlo - te hard, rijbewijs kwijt

Een 35-jarige man uit Ruurlo heeft dinsdagavond zijn rijbewijs bij agenten van het verkeers-handhavingsteam moeten inleveren. Agenten zagen, dat de man met 160 over de Barchemseweg reed, daar war hij maar 80 mocht rijden. De strafmaat wordt t.z.t. door de rechter bepaald.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --