Ingezonden persbericht

Groei SBW vraagt centralisatie van aansturing wereldwijde vestigingen

Distel Groep gekozen als leverancier

LEIDERDORP, 20051124 -- SBW International BV, voornamelijk actief in plantenvermeerderingsprocessen, produceert op grote schaal meer dan honderd verschillende gewassen in laboratoria in Roelofarendsveen en in Vinica, Macedonië en binnenkort ook in Brazilië. "Voor onze nieuwe organisatiestructuur, waarbij de verantwoordelijkheden verschuiven van centraal naar decentraal maar met een centrale sturing, is deze automatisering een onvermijdelijke, noodzakelijke en belangrijke stap voorwaarts naar een totaal geïntegreerd werkproces binnen SBW", aldus Alewijn Broere, directeur SBW International. Het hoofdkantoor in Roelofsarendsveen fungeert als het ware als 'luchtverkeersleiding' en zal dankzij de centrale informatievoorziening direct kunnen inspelen op veranderende marktomstandigheden en, daar waar nodig, kunnen bijsturen.


Na een intensief selectieproces is de Distel Groep gekozen als leverancier. Hun kennis en ervaring op dit gebied met eerdere internationale projecten gaf uiteindelijk de doorslag. De oplossing van Distel is gebaseerd op hun Basis Informatiesysteem Tuinbouw, ® . Met de ondertekening van dit contract is ook het startschot gegeven voor de implementatie van dit project. In het eerste kwartaal van 2006 zal hiermee begonnen worden om in het derde kwartaal van 2006 live te gaan.

Achtergrondinformatie SBW
De organisatie, SBW International BV, biedt een groot aantal verschillende diensten aan op basis van actuele kosten. Zij houden zich voornamelijk bezig met plantenvermeerderingsprocessen. Meer dan honderd verschillende gewassen worden op grote schaal geproduceerd in laboratoria in Roelofarendsveen (in de omgeving van Aalsmeer) en in Vinica, Macedonië.
SBW International BV heeft zich gespecialiseerd in weefselkweek van moeilijk te vermeerderen gewassen als Anthurium, Alstroemeria, en Limonium.
Andere diensten zijn onder andere het produceren van gecertificeerde planten, het conserveren van genetisch materiaal, ziektevrij maken, en het toepassen van veredelingondersteunende technieken zoals embryoredding, in vitro fertilisatie, inductie van haploïden, mutagenese en chromosoomverdubbeling. Voor meer informatie kijk op: www.stbw.nl




Ingezonden persbericht/Distel Groep