SP wil garantie voor wie zorgtoeslagformulier retour krijgt

Sp

De administratieve problemen bij de belastingsdienst mogen er niet toe leiden dat mensen niet in december hun zorgtoeslag ontvangen, vindt SP-Kamerlid Kant. Bij de SP komen de laatste paar dagen veel meldingen binnen van mensen die hun zorgtoeslagformulier teruggestuurd krijgen, omdat die volgens de belastingdienst onvolledig of foutief zouden zijn ingevuld.

Vandaag bleek dat zo'n 300.000 mensen hun zorgtoeslag formulier terugkrijgen vanwege onduidelijkheden. Door de terugzending van zorgtoeslagformulieren bestaat het gevaar dat mensen niet op tijd hun toeslag ontvangen en daardoor in de knel komen.

Bij de melding zitten ook reacties van advieskantoren die aangeven er 100% zeker van te zijn dat ze de formulieren van hun klanten goed hebben ingevuld. Dat mogelijk ook het inlezen door een computer tot problemen kan leiden, en dus niet het verkeerd invullen, werd vandaag door de belastingdienst aan de SP bevestigd.

Kant: 'Het kabinet moet de garantie geven dat door dit gedoe niemand niet op tijd zijn geld krijgt om in januari zijn premie te kunnen betalen.' SP heeft het kabinet om deze garantie gevraagd.

Meer informatie: Agnes Kant, 06 51262918