Ingezonden persbericht

Garmin introduceert de ultieme reisgenoot: NÜVI(TM)

HOUTEN, 20051123 Met de nüvi(TM) legt Garmin de lat weer een niveau hoger. De supercompacte, lichtgewicht nüvi benadert de afmetingen van een pak speelkaarten, weegt slechts 145 gram en past dus met gemak in een binnenzak. De nüvi biedt de moderne reiziger een unieke combinatie van toepassingen: uitstekende navigatie, MP3 speler, fotoalbum, luisterboekspeler, rekenmachine, wereldklok en rekent eenvoudig valuta en eenheden om. Dit allemaal in één slank, stijlvol en eenvoudig te gebruiken apparaat. Kortom: de ultieme reisgenoot.


Garmin maakt voor de nüvi gebruik van de nieuwste SiRFstarIII ontvanger en levert daarmee uitzonderlijke resultaten. De nüvi is in staat het signaal vast te houden onder de lastigste omstandigheden zoals een dik bladerdak en hoge bebouwing. Deze nieuwe ontvangsttechnologie, het hoogwaardige kaartmateriaal van NAVTEQ(TM), de kinderlijk eenvoudige bediening via het 3,5" aanraakscherm en het vermogen van de interne accu (4-8 uur) tezamen voorzien de gebruiker van zorgeloze navigatie.

De extra functies zijn ondergebracht in het standaard nüvi reispakket. Dit reispakket geeft toegang tot onder meer de mp3- en luisterboekspeler. Vooral de luisterboekspeler voorziet in een ideaal tijdverdrijf tijdens lange reizen. Op internet is een groot gevarieerd aanbod aan ingesproken boeken te downloaden zodat deze tijdens het reizen afgeluisterd kunnen worden.

Voor de veeleisende reiziger zijn de taal- en reisgids verkrijgbaar. De taalgids vertaalt vanuit en naar 6 talen en spreekt de woorden en zinnen uit. De reisgids geeft handige informatie en reviews over hotels, restaurants, etc. De gegevens van deze reisgids komen uit Europa's meest succesvolle reisgidsenserie van Marco Polo®.

"Garmin's succesvolle historie als producent van hoogwaardige navigatiesystemen voor luchtvaart-, maritieme-, outdoor- en autonavigatiedoeleinden zal zeker bijdragen aan de aantrekkingskracht van deze stijlvolle nüvi", aldus Paul van Rossum, algemeen directeur Garmin (Nederland), een divisie van Sailtron BV. "Met de nüvi en de overige Garmin navigatiesystemen wil Garmin gehoor geven aan de groeiende vraag naar duidelijke en vooral betrouwbare systemen."

De Garmin nüvi is verkrijgbaar in een Benelux en Europa uitvoering en is deze week al in de winkels te verkrijgen. Meer informatie is te vinden op www.garmin.nl