MicroStrategy levert Business Intelligence mogelijkheden aan studenten

Alliantie met Teradata University Network voorziet studenten van levensechte BI ervaring

UTRECHT, 20051123 -- MicroStrategy® Incorporated (NASDAQ: MSTR), een wereldwijde, toonaangevende leverancier van business intelligence software, kondigde vandaag aan te zijn overeengekomen om voor het derde jaar mee te werken aan het Teradata University Network, dat gebruiksvriendelijke bronnen voor business intelligence technologie levert aan 500 universiteiten in 53 landen. Teradata, een afdeling van NCR Corporation, creëerde het Teradata University Network, een online leerportaal dat is ontworpen om de scholing in data warehousing, business intelligence en databasebeheer te stimuleren.


Aan de hand van het Teradata University Network kunnen duizenden studenten en instructeurs praktijkervaring opdoen door gebruik te maken van de gratis business intelligence software van MicroStrategy. Door middel van gebruiksvriendelijke rapportagekenmerken en analytische flexibiliteit stelt MicroStrategy studenten met verschillende niveaus van technische ervaring in staat met bedrijfsrapporten te werken en analyses van gegevens te maken vanaf elke web-browser.

"In het verleden was het moeilijk studenten praktijkervaring op te laten doen met een business intelligence tool," zegt Hugh Watson, Senior Director van het Teradata University Network en hoogleraar aan de MIS, University of Georgia. "Men moest een overeenkomst sluiten met de verkoper, de software installeren, het leren gebruiken en materialen er omheen ontwikkelen. Dit werk wordt praktisch allemaal gedaan met MicroStrategy op het Teradata University Network. Ik heb bij mijn postdoctorale vak, Decisions Support, gebruik gemaakt van MicroStrategy en het was gemakkelijk in de cursus in te passen en de studenten vonden het geweldig."

"Het gratis tot onze beschikking hebben van de producten van MicroStrategy via het web is een droom die werkelijkheid wordt," zegt Barbara Wixom, Associate Director van het Teradata University Network en Professor of Commerce aan de University of Virginia. "We kunnen onze studenten nu leren over business intelligence op een concrete manier met behulp van toonaangevende software."

"MicroStrategy is er al tijden van overtuigd dat een investering in kennis veel toekomst heeft en we zijn er trots op een grote rol te mogen spelen in het Teradata University Network, wat de opleiding en training in business intelligence wereldwijd zal verbeteren," zegt COO van MicroStrategy Sanju Bansal. "We blijven nauw samenwerken met Teradata bij dit spannende en belangrijke initiatief om succes op de lange termijn te helpen garanderen."

Kijk voor meer informatie over het Teradata University Network op www.teradatauniversitynetwork.com.

Over MicroStrategy
MicroStrategy, opgericht in 1989, is wereldwijd marktleider op het gebied van business intelligence(BI)-technologie. MicroStrategy levert geïntegreerde rapportage-, analyse- en monitoringsoftware die elke dag wereldwijd leidende organisaties helpt bij het nemen van betere zakelijke beslissingen. Ondernemingen kiezen voor MicroStrategy vanwege de geavanceerde technische mogelijkheden, geraffineerd analytisch vermogen en superieure gegevens- en gebruikersschaalbaarheid. Meer informatie over MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) vindt u op www.microstrategy.com.

MicroStrategy en MicroStrategy Business Intelligence Platform zijn (geregistreerde) handelsmerken van MicroStrategy Incorporated in de Verenigde Staten en bepaalde andere landen. Andere product- en bedrijfsnamen die worden genoemd zijn wellicht handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars.