Gemeente Heemskerk


Noodlokalen Lunetten mogelijk op korte termijn verplaatst

HEEMSKERK De vier noodlokalen van basisschool De Lunetten aan de Maerten van Heemskerckstraat worden op zo kort mogelijke termijn verplaatst. Het lag al in de bedoeling de noodlokalen volgend jaar augustus een nieuwe plek te geven, omdat dan een begin wordt gemaakt met de nieuwbouw van de school. Het schoolbestuur heeft nu een spoedaanvraag ingediend om de uitvoering van de verplaatsing belangrijk te vervroegen. De reden is de overlast die het onderwijs ondervindt van bouwactiviteiten in plan De Waterakkers.

Voor volgend jaar staat vervangende nieuwbouw van basisschool De Lunetten op het programma en als de gemeenteraad met de plannen instemt kan het schoolbestuur in augustus 2006 het startsein geven voor de bouw. Er was reeds voorzien dat de vier noodlokalen op het terrein van de school zouden moeten worden verplaatst. De lokalen zouden de bouwactiviteiten namelijk vroeg of laat in de weg staan.

Op dit moment wordt in de nabijheid van de De Lunetten gewerkt aan de nieuwbouw van enkele woningen. In de praktijk blijkt er nogal wat bouwverkeer dicht langs de school te rijden. De noodlokalen staan het dichtst op de bouwactiviteiten en onderwijzend personeel en leerlingen ondervinden daarvan nogal wat overlast. Bijkomend voordeel van de verplaatsing is dat de veiligheid van de leerlingen er op grotere afstand van het bouwverkeer ook nog eens op vooruitgaat.

De gemeenteraad buigt zich op 22 december over de aanvraag van het schoolbestuur. De procedure voor de aanvraag van een bouwvergunning voor de nieuwe, tijdelijke locatie is reeds gestart.