Gemeente Hengelo

Niet aangeboren hersenletsel ontmoetingsavond

De vereniging Cerebraal organiseert in Hengelo regelmatig lotgenotenavonden voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH), familieleden, hulpverleners en belangstellenden.

Door een verkeersongeval, een hartstilstand, een bijna verdrinking, een hersentumor of hersenbloeding kan ernstig hersenletsel ontstaan. De gevolgen voor de getroffenen en de familie kunnen zeer ingrijpend zijn.

Het primaire doel van de vereniging is het doorbreken van het isolement door steun te bieden aan mensen met NAH en hun familieleden.

De vereniging adviseert en bemiddelt bij individuele problemen o.a. door medisch, psychosociaal en juridisch geschoolde adviseurs. Geeft voorlichting over problemen die voortvloeien uit het hersenletsel en comaproblematiek. Stimuleert wetenschappelijk onderzoek en houd lezingen. Ook neemt het deel aan sociale, medisch ethische en politieke adviescolleges over de problematiek.

Lotgenotenavond

Op 29 november 2005 bent u van harte welkom aan de Deurningerstraat 58 in Hengelo. Er is volop de gelegenheid vragen te stellen en informatie uit te wisselen. De locatie van InteraktContour is open om 19.30 uur en het programma start om 20.00 uur.

U bent van harte welkom. De entree en de koffie zijn gratis.

Voor informatie: www.cerebraal.nl.