Gemeente Nieuwegein

Collegebesluiten van 22 november 2005

B&W-Belicht bevat samenvattingen van de openbare besluiten uit de wekelijkse collegevergadering. Hoewel deze samenvattingen met zorg zijn samengesteld, kunt u er geen rechten aan ontlenen: de samenvattingen geven immers een beknopt beeld van de beleidsstukken waarover het college heeft besloten.

Portefeuille van burgemeester Cor de Vos

Opheffen regelingen van voorgangers Veiligheidsregio Utrecht (2005/20825) Op 22 september 2005 heeft de gemeenteraad ingestemd met gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Deze regeling is door het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester aangegaan met de gemeenten uit de provincie Utrecht. Het college stelt de raad nu voor in te stemmen met de opheffing van de bestaande regelingen Brandweer Regio Utrechts Land en de GHOR/CPA regio Utrecht.

Resultaten enquête onder bewoners en ondernemers van Hildo Kropstraat en omgeving. (2005/20986) Afgelopen voorjaar is het project Hildo Kropstraat en omgeving gestart. Doelstelling van het project is een veilige en schone Hildo Kropstraat (en omgeving) voor passanten, ondernemers en bewoners. De intentie is dit te bereiken door gezamenlijke inspanning van alle betrokken partijen. Om zicht te krijgen op de knelpunten die spelen in het gebied heeft de gemeente eerst gesprekken gevoerd met individuele bewoners. Verder zijn de knelpunten geïnventariseerd in de projectgroep. Om een completer beeld te krijgen heeft de gemeente een enquête, de zogeheten ´nulmeting´, uitgezet onder alle ondernemers en bewoners in het gebied. De enquêteresultaten worden in een nota beschreven en, waar mogelijk, vergeleken met de uitkomsten van het gemeentelijk Leefbaarheidsonderzoek. Het college heeft deze nota nu vastgesteld. De nota dient, naast gesprekken en de inventarisatie in de projectgroep, als basis voor het vaststellen van de knelpunten. De bewoners mogen tijdens een bijeenkomst op 29 november zelf prioriteiten stellen en keuzes maken wat er wel en niet wordt opgelost.

Portefeuille van wethouder Evert van Linge

College akkoord met informatiecentrum Binnenstad (2005/19591) Het college heeft ingestemd met de realisatie van een informatiecentrum voor het project Binnenstad. Deze komt bij de VVV in de tijdelijke locatie van de VVV, aan de Raadstede 7 in de binnenstad van Nieuwegein. Lees voor meer informatie persbericht 202.

College beantwoordt vragen over informatiecentrum Binnenstad (2005/17743) In een artikel 42 brief stelt de fractie van het CDA vragen aan het college over een informatiecentrum in de Binnenstad. Het college is akkoord gegaan met de beantwoording van deze brief. In de brief noemt het college haar besluit om een informatiecentrum in te richten in de tijdelijke VVV aan de Raadstede 7.

Portefeuille wethouder Corrie van Rooijen

Bezwaarschrift tegen kapvergunning ongegrond verklaard (2005/14347 en17654) Het college heeft op 8 juni 2005 besloten om een kapvergunning te verlenen voor twee elzen op het perceel Aïdalaan ter hoogte van nummer 30. Door de heer van der Greft is bezwaar gemaakt tegen dit besluit. De Commissie bezwaarschriften heeft overwogen dat op grond van de Bomenverordening 1999 en het Bomenbeleidsplan 2001-2011 de kapvergun ning kan worden verleend. De betreffende bomen hebben in het Bomenbeleidsplan de status ´te verwijderen boom' gekregen. Dit betekent dat het gaat om bomen met zeer geringe waarde. Het belang van de omwonenden die overlast ondervinden van de bomen dient te prevaleren. Conform het advies van de Commissie bezwaarschriften heeft het college besloten om het bezwaarschrift ongegrond te verklaren en het besluit van 8 juni 2005, inhoudende het verlenen van een kapvergunning voor twee elzen op het perceel Aïdalaan ter hoogte van nummer 30, in stand te houden.

Krediet voor stadsbalkon (2005/20975)
Het college gaat akkoord met het beschikbaar stellen van een uitvoeringskrediet voor de aanleg van een stadsbalkon. Dit balkon komt boven de parkeergarage P5, de trappenpartijen en de tijdelijke inrichting dichtbij de palmtorens. Dit in het kader van de herstructurering binnenstad oost.

Portefeuille wethouder Martin Monrooij

Kredietaanvraag sloop Springbok (2005/20331)
Voor de sloop van gymnastieklokaal De Springbok wordt een krediet aan de raad aangevraagd. In juni 2005 is een aanvraag tot sloop ingediend. Vooruitlopend op de vergunningverlening, waarover het college binnenkort een besluit neemt, is alvast een sloopkrediet aangevraagd. Naar aanleiding van de publicatie van de aanvraag voor een sloopvergunning zijn veel schriftelijke reacties binnengekomen. Zodra het college een besluit heeft genomen over het verlenen van de vergunning, ontvangen alle bewoners die een schriftelijke reactie hebben ingediend een antwoord. Dan verschijnt er. Dan wordt er ook een persbericht uitgebracht.

Begrotingswijzigingen Bestuur Regio Utrecht(2005/17583) Het Dagelijks Bestuur van de Regio Utrecht heeft twee begrotingswijzigingen toegezonden. Het betreft technische wijzigingen die geen invloed hebben op de gemeentelijke bijdrage aan het samenwerkingsverband. Het college stemt in met de wijzigingen.

Tijdelijke bouwvergunning berging Mgr.G.W. van Heukelumstraat 6 (2005/20984) Het college heeft besloten een tijdelijke bouwvergunning te verlenen voor het tijdelijk plaatsen van een berging op het perceel plaatselijk gemerkt Mgr.G.W. van Heukelumstraat 6 met een instandhoudingtermijn van 2 jaar.

Tijdelijke bouwvergunning speeltoestel Mgr.G.W. van Heukelumstraat 6 (05/20983) Het college heeft besloten een tijdelijke bouwvergunning te verlenen voor het tijdelijk plaatsen van een speeltoestel op het perceel plaatselijk gemerkt Mgr. G.W. Van Heukelumstraat 6 met een instandhoudingstermijn van 2 jaar.

Stand van zaken coördinatie gemeentelijke inkoop en aanbesteding (2005/20990) De gemeente Nieuwegein is bezig haar inkoop en aanbestedingen verdergaand te coördineren. Het college heeft nu kennis genomen van de stand van zaken rond dit project. In het voorstel aan het college staat beschreven welke aanbestedingen er afgerond zijn en wat de organisatorische en financiële resultaten hiervan zijn. Daarnaast worden de geplande aanbestedingen besproken. Ten slotte is er in dit voorstel aandacht voor de stand van zaken aangaande de beleidsontwikkeling op het gebied van inkoopprofessionalisering.

(*) Het presidium is een vertegenwoordiging uit de gemeenteraad, bestaande uit burgemeester, vijf raadsleden en de raadsgriffier. Het presidium doet een voorstel aan de gemeenteraad en de raadscommissies over welke stukken op welke wijze behandeld worden in hun vergadering.

(Deze B&W-Belicht bevat waarschijnlijk niet de samenvattingen van álle openbare besluiten van de laatste collegevergadering. Ook staan er waarschijnlijk enkele samenvattingen in van besluiten uit éérdere collegevergaderingen. De publicatie van een samenvatting in B&W-Belicht wordt namelijk regelmatig één of twee weken uitgesteld, omdat de gemeente eerst direct betrokkenen wil inlichten over het besluit. Daarmee voorkomt de gemeente dat direct betrokkenen via de pers bericht krijgen over besluiten die hen heel direct aangaan.)

Invoerdatum 24-11-2005