Gemeente Abcoude


Trottoirkolk en toilet geen vuilnisvat

Metselwerkresten, specie, bladeren en straatvuil belanden via de trottoirkolken in het riool. Trottoirkolken, die bedoeld zijn voor afvoer van hemelwater, raken hiervan verstopt, met grote plassen op de openbare weg als gevolg. Ook zijn er nog steeds bewoners die hun oude schoonmaakmop, borstel of babyschoonmaakdoekjes in het toilet gooien. Deze belanden in het riool, met als gevolg storingen aan de rioolpompen. De rioolpompen zijn cruciaal voor de werking van het rioolstelsel. Bovendien maakt de gemeente extra kosten voor het verhelpen van deze storingen die in principe niet nodig zijn. Ook olieachtige stoffen horen niet thuis in het riool. Dit soort stoffen geven stankoverlast en kunnen uiteindelijk ook de werking van de rioolwaterzuivering verstoren.

Wat mag wel/niet
Eigenlijk is het heel simpel: alles wat in de keuken door het zeefje in de spoelbak kan, mag in het riool, zolang het maar geen schadelijke stoffen zijn. Dus geen vet: hieronder vallen ook ´vloeibare´ frituurvetten en oliën, afval: bijvoorbeeld maandverband, babydoekjes, kattenbakkorrels, cement en klein chemisch afval (KCA) als verf, medicijnen en chemicaliën.

Inleveren
U kunt als particulier uw KCA en kleine hoeveelheden olieachtige stoffen inleveren bij de gemeentewerf, Bovenkamp 15 te Abcoude. De gemeentewerf is ondanks de bouw gewoon geopend op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur (het hele jaar door) en op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur (alleen van maart t/m november).

---

24 november 2005
Gemeentegids 2005/2006
Burgerjaarverslag 2004
Digitale nieuwsbrief
Connectcar

© 2005 Gemeente Abcoude. Disclaimer