1e persbericht van donderdag 24 november 2005

Eindhoven 24-11-2005 - Berichten uit de regio

Bergeijk: Man overleden na misdrijf

Donderdagmorgen rond 2.15 uur is in een woning aan de Burgemeester Magneestraat de 62-jarige bewoner zwaargewond gevonden. De man is meteen naar het ziekenhuis overgebracht waar hij in de loop van de nacht is overleden. De man is door een misdrijf gewond geraakt en aan de gevolgen van deze verwondingen overleden. Dezelfde morgen is een 21-jarige man uit Bergeijk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het misdrijf. De man is ingesloten en wordt verhoord.

De FTO doet in en in de omgeving van de woning een sporenonderzoek. Op dit moment werken veertien rechercheurs aan de zaak.

Helmond: Twee aanhoudingen na korte achtervolging

Een 15-jarige jongen en een 19-jarige vrouw, beiden uit Mierlo, zijn woensdagavond om 21.40 uur op de Heistraat door de politie aangehouden. De minderjarige bestuurde een bromfiets. De vrouw zat bij hem achterop. De politie wilde ter hoogte van de Advocaat Botstraat de bestuurder staande houden omdat de verlichting van zijn voertuig niet in orde was. Toen de verdachte dat in de gaten kreeg negeerde hij het stopteken en probeerde met zijn passagier te ontkomen. Na een korte achtervolging zag de politie kans hem de pas af te snijden en hem aan te houden. De vrouw probeerde de aanhouding van de bromfietser te verhinderen en werd daarop ook aangehouden. Het verzekeringsplaatje was van diefstal afkomstig en de brommer is waarschijnlijk ook gestolen omdat er geknoeid was met het framenummer. De bromfiets is daarom voor verder onderzoek in beslag genomen. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt en zijn in verband met verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Dievegge aangehouden

Op de Heuvel is gisteren om 13.50 uur een 36-jarige vrouw uit Geldrop door de politie aangehouden. Ze had kort daarvoor babyproducten uit een winkel weggenomen. Een winkelbediende die haar betrapte en haar daarover aansprak, werd door de dievegge bij de keel gegrepen, waarop ze haar moest loslaten. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de vrouw even later op straat aanhouden.

Veldhoven: Man aangehouden na ruzie met vrouw

Woensdagavond om 23.00 uur hield de politie een 24-jarige man uit Veldhoven in zijn woning aan. De politie probeerde te bemiddelen bij een ruzie tussen de man en een vrouw. Vermoedelijk een oude relatie van de verdachte. De vrouw vertelde dat ze door de man op zijn kamer was opgesloten. Aanvankelijk werkte de man mee maar gaande het gesprek keerde hij zich tegen de politie en begon de agenten uit te schelden. Vervolgens uitte hij diverse bedreigingen richting de politiebeambten. Ondanks herhaalde waarschuwingen bleef de man doorgaan met zijn verbale geweld. Daarop is de man aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Fietsverlichtingscontrole

Woensdagavond kregen 15 fietsers een bekeuring omdat ze geen licht aan hadden. De controles vonden op diverse locaties plaats. Momenteel wordt er landelijk intensief gecontroleerd om te zorgen dat mensen hun lichten aan hebben bij slecht weer of rijden in het donker.

Veldhoven: Diefstal computer

Uit een bedrijfspand aan De Plank is woensdagavond een computer weggenomen. De melding kwam omstreeks 22.00 uur bij de politie binnen. Een raam was uit de sponning gehaald.