Laurus NV

Terug naar het persberichtenoverzicht

Rechter stelt Jumbo in ongelijk

's-Hertogenbosch, 24 november 2005

In het kort geding dat Jumbo Supermarkten tegen Laurus had aangespannen om te verhinderen dat Laurus ter promotie van de Lekker & Laag Superstores werkt met '8 elke dag garanties', heeft de rechtbank afgelopen dinsdag 22 november alle vorderingen van Jumbo afgewezen. Er is volgens de voorzieningenrechter van de rechtbank in 's-Hertogenbosch absoluut geen sprake van inbreuk op de rechten die Jumbo gebruikt voor zijn 7 dagelijkse zekerheden.

Samenvattend komt het oordeel van de rechter erop neer dat de vorderingen van Jumbo 'er kennelijk op zijn gericht te verhinderen dat een concurrent in zijn reclamecampagne in beschrijvende termen, die zich notabene nog veelal onderscheiden van door Jumbo zelf gebruikte termen, het edlp-concept uitdraagt. Een dergelijke vordering vindt, zoals uit bovenstaande overweging blijkt, geen steun in het recht en moet worden afgewezen'.

De 8 elke dag garanties van Lekker & Laag Superstores zijn: - Elke Dag Laagste Prijs - Elke Dag Grootste Keuze - Elke Dag Absoluut Vers - Elke Dag Beste Kwaliteit - Elke Dag Zelfgebakken Brood - Elke Dag Kortste Rijen - Elke Dag Gratis Parkeren - Elke Dag Vriendelijk en Behulpzaam