GGD Rotterdam e.o.


Actieweek homohoreca in teken van Wereld Aids Dag

Rotterdamse homohoreca en homo-organisaties grijpen Wereld Aids Dag aan om een week lang activiteiten te organiseren rondom de blijvende aanwezigheid van hiv in de homogemeenschap. Rotterdam sluit daarmee aan bij de landelijke Take Care - Living PositHiv-week. Met deze actieweek wil Take Care hiv zichtbaar maken in het homo-uitgaansleven. Doel is bezoekers over hiv te laten praten en daarmee de solidariteit te vergroten tussen mannen met en zonder hiv. De GGD Rotterdam zet tijdens deze bijzondere week een aantal voorlichters in.

Het Take Care-programma in Rotterdam omvat veel onderdelen. Er is onder meer een thema-avond bij de Hiv Vereniging, een korenfestival, een Get Real-borrel bij het COC, een Take Care-bingo bij homojongerenvereniging Apollo, speciale gaymovies bij Theater Lantaren-Venster en een Take Care Horecanacht. Ook Gay Palace, Betty Ford Clinic en de homosaunas nemen deel aan het programma. GGD-voorlichters zullen met een interactieve Take Care-actie diverse homo-organisaties en homohoreca bezoeken. In een aantal discos vinden voorlichtingsacties plaats door voorlichters eigen taal en cultuur. Daarnaast organiseert de GGD speciaal vanwege Wereld Aids Dag twee avondspreekuren voor de hiv-sneltest.

Vijfde keer Dit jaar duurt de Take Care-week van vrijdag 25 november tot en met donderdag 1 december, de datum van Wereld Aids Dag. Het is dit jaar bovendien voor de vijfde keer dat de Take Care Week plaatsvindt. Take Care Living PositHiv is een initiatief van de Schorer Stichting in samenwerking met Hiv Vereniging Nederland, Aids Fonds en COC Nederland. Er zijn activiteiten in achttien steden.

Get real hiv is ook hier De boodschap van Take Care voor dit jaar: Get real - hiv is ook hier. Ieder jaar komen er in Nederland enkele honderden mensen bij met hiv. Hiv-besmetting is geen zaak van de grote stad of een bepaalde scene. Mensen met hiv kunnen deel uitmaken van de eigen vriendenkring, dezelfde kroeg bezoeken en op dezelfde sportvereniging zitten. Vaak is men huiverig voor iemand met hiv-besmetting. Men weet niet hoe ermee om te gaan. De actieweek Take Care wil bereiken dat homomannen met en zonder hiv ontspannen met elkaar kunnen omgaan. Bewust zijn van hiv is daarbij het begin. En voor ieder die denkt dat hiv in zijn omgeving niet voorkomt, luidt de boodschap: Get real! Het volledige programma van Take Care Living PositHiv 2005 is te vinden op internet: www.takecareonline.nl