Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24/11/05)

OOSTERHOUT NB, 24 november 2005

Man aangehouden in auto vol hennep

LOON OP ZAND: Surveillerende politiemensen reden in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 november omstreeks 03.40 uur op de Midden-Brabantweg in de richting van Tilburg achter een bestelauto. De bestelauto rook zeer sterk naar hennep, reden voor de politiemensen om de auto ter hoogte van Loon op Zand aan de kant te zetten. In de auto troffen ze maar liefst 6 vuilniszakken vol hennepplanten aan. In totaal gaat het om 64,5 kilo hennep. Ook troffen ze een zakje gedroogde hennep met een gewicht van 136 gram aan. De bestuurder van de auto, een 21-jarige Waalwijker, is vervolgens aangehouden op grond van de Opiumwet. Hij is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De politie heeft de hennep in beslag genomen en stelt een onderzoek in naar de herkomst van de softdrugs.

Baldadigheid loopt uit de hand

DONGEN: De Dongense politie heeft de afgelopen dagen vijftien jongens verhoord vanwege vandalisme en baldadigheid. Ze komen allemaal uit Dongen en variëren in leeftijd van 16 tot 18 jaar. De jongens hadden er de afgelopen twee maanden (oktober en november 2005) een sport van gemaakt om na het stappen rottigheid uit te halen. Dat uitte zich in het volzetten van tuinen met vuilniszakken, het verplaatsen van bloempotten, het demonteren en verplaatsen van verkeersborden, het verplaatsen van te koop-borden, het verwisselen van vlaggen en zelfs het verplaatsen van een complete vlaggenmast. Het ging duidelijk om een uit de hand gelopen grap, want er was in geen geval sprake van diefstal. Wel zorgde de grappenmakerij voor overlast en ergernis en in enkele gevallen ontstonden verkeersgevaarlijke situaties. Alle vijftien verdachten zijn de afgelopen dagen in het politiebureau verhoord. De politie gaat met Justitie overleggen of de knullen in aanmerking komen voor een verwijzing naar Bureau Halt. Uiteraard zijn de ouders van de jongens over de zaak geïnformeerd.

Man aangehouden op verdenking van diefstal

WASPIK / VLIJMEN: De politie heeft donderdag 24 november in een woning in Vlijmen een 48-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van diefstal van een deel van een roestvrijstalen silo. Het bovenstuk van de silo is woensdagavond 20 juli gestolen vanaf een bedrijfsterrein aan de Industrieweg in Waspik. De politie stelde een onderzoek in, wat leidde naar de inwoner van Vlijmen. Nadat de officier van Justitie toestemming had verleend voor het aanhouden van de verdachte buiten heterdaad, is hij donderdag 24 november aangehouden.

Man rijdt tegen geparkeerd staande landbouwtractor

KAATSHEUVEL: Een 23-jarige man uit Kaatsheuvel is woensdag 23 november kort na 18.00 uur op de Capelsedreef met zijn auto tegen een geparkeerd staande landbouwtrekker met aanhangwagen gebotst. Het slachtoffer klaagde over pijn in de borststreek en is per ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar bleek dat hij zijn borstbeen, neus en een hand had gebroken. Over de precieze toedracht van de aanrijding is nog niets bekend.

Bedrijfsinbraak

WASPIK: In de nacht van woensdag 23 november op donderdag 24 november is omstreeks 03.00 uur ingebroken in een supermarkt aan het Dorpsplein. Er werd een ruit vernield om de winkel te kunnen binnengaan. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Woninginbraken

VEEN: Tussen woensdag 23 november 23.00 uur en donderdag 24 november 08.00 uur is ingebroken in een woning in de Witboomstraat. Er bleek een raam geforceerd te zijn om de woning te kunnen betreden. De buit bestond uit een portemonnee met inhoud.

TERHEIJDEN: Woensdagavond 23 november is tussen 18.30 uur en 18.45 uur ingebroken in een woning in de Marktstraat. De inbreker kon de woning binnenkomen, doordat de achterdeur niet op slot zat. De buit bestond uit een laptop en een mobiele telefoon.

Politie houdt snelheidscontroles

OOSTERHOUT / DONGEN: De politie heeft woensdag 23 november snelheidscontroles gehouden op de Vijf Eikenweg in Oosterhout en in de Eindsestraat in Dongen. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur.
Op de Vijf Eikenweg reden 16 van de 1100 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/uur.
In de Eindsestraat controleerde de politie 2648 passanten, van wie er 13 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 100 km/uur.

Auteur: Leonie van Ooijen