Gemeente Kerkrade

24.11.05: Onderzoek Gemeenschapshuis Holz

Op 24 november hebben de burgemeester en de secretaris namens het college van burgemeester en wethouders een gesprek gehad met de voorzitter/penningmeester van het Stichtingsbestuur Gemeenschapshuis Holz met betrekking tot de door hem gevoerde financiële administratie.

Gelet op de door de gemeente Kerkrade en de gemeentelijk accountant uitgevoerde onderzoeken en na het inwinnen van extern juridisch advies op basis van de interne onderzoeken op de administratie heeft het college van burgemeester en wethouders geconstateerd dat er sprake is van een ondoorzichtige boekhouding van de Stichting in relatie tot de daaraan verbonden boekhouding van de Commanditaire Vennootschap.

Gelet op de ondoorzichtigheid van de boekhouding en bestaande onduidelijkheid met betrekking tot specifieke betalingstransacties en de wijze van verantwoording daarvan in de boekhouding bestaat het ernstige vermoeden van mogelijk strafbare handelingen. Het college heeft op grond daarvan besloten hiervan aangifte te doen teneinde door de bevoegde instanties na te laten gaan of de bestaande vermoedens kunnen worden bevestigd.