Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 22 november 2005

Jongeren "kon makandra's" met Chas Mijnals uit Suriname

Thema: Jongeren en de realisatie van de Surinaamse droom

Wij zijn zeer verheugd dat Chas Mijnals nu in Nederland "kon makandra's" in de vorm van brainstormbijeenkomsten zal houden. Chas Mijnals is docent aan de Anton de Kom Universiteit en nauw betrokken bij het inspireren en organiseren van jongeren in Suriname om dromen om te zetten in resultaten! De bijeenkomsten zullen geleid worden door Grace Boldewijn, European Business Woman en voorzitter van Stichting MilieuTec GB.

Data: 24 november (Den Haag),
29 november (Amsterdam) en 2 december 2005 (Rotterdam)

Locatie: 24 november Haagse Hogeschool; locaties A'dam en R'dam op 23/11 bekend

Aanvangstijd: 19.00 h

Aanmeldingen, via mail: info@cariconsult.org telnr: 070 445 7975

Kosten: 10 euro, volwassenen.
Gratis, jongeren & studenten

Dromen, denken, durven en vooral doen.
Met dromen alleen kom je er niet. Je dromen moeten worden omgezet in acties om resultaten zichtbaar te maken. Jongeren in Suriname en buiten Suriname zijn de motor voor de toekomst van de republiek Suriname. Momenteel oriënteren de derde en vierde generatie Surinamers in Nederland zich op Suriname (zie bijlage). Het zijn de kinderen en kleinkinderen van de Surinamers die voor en na de onafhankelijkheid in 1975, Suriname vooral om politiek - economische redenen hebben verlaten.

Centraal bij deze "Kon Makandra"- bijeenkomsten staat de volgende vraag: "Hoe kunnen de jongeren van Surinaamse herkomst effectief met de jongeren in Suriname netwerken?" met de focus op o.a.:
- Ondernemen

- Politiek

- Sport

- Onderwijs en

- Gezondheid

Noot voor de pers:
Voor meer informatie, vragen of interviewafspraken kunt u bellen naar stichting MilieuTec GB op tel. nr: 06-41965876. Adres: stichting MilieuTec GB, Huifakkerstraat 15, 4815 PN Breda.

Bijlage: 1

---


---

Bijlage:

Jongeren
De jongeren doen het over het algemeen goed in Nederland. Surinamers worden de laatste jaren als "model allochtonen" door de Nederlandse media neergezet. Sporthelden, managers, TV presentatoren, artsen, burgemeesters, ondernemers van Surinaamse afkomst positioneren zich steeds meer in de Nederlandse samenleving.

Surinaamse entrepreneurs
Vele jonge Surinaamse entrepreneurs hebben belangstelling voor Suriname. Ze willen geïnformeerd worden, plannen maken, hun kennis in combinatie met hun kapitaal en passie benutten voor/in Suriname. Steeds meer jongeren neem de beslissing om te keren naar Suriname.

Communicatie
De communicatiekloof die bewust of onbewust tussen de Suries buiten en binnen Suriname bestaat kan worden gedicht door o.a entrepreneurs uit Suriname in contact te brengen met de jongerennetwerken buiten Suriname.