PERSBERICHT - 2005-11-24

Oprichter Michel de Lijster (Travelution): 'Wel veel contacten, nog geen contracten'

Nieuw toeristisch pr-bureau 'Younited' in de maak

Binnen afzienbare tijd komt er een nieuw toeristisch pr-bureau op de markt. Het is Younited International Public Relations in Zoetermeer, dat is opgericht door Xist BV, de onafhankelijk uitgever van het reisvakblad Travelution, eveneens in Zoetermeer gevestigd.

Initiatiefnemer is Michel de Lijster, die van mening is dat er zich uit 'bestaande contacten' voldoende mogelijkheden zullen aandienen om het toeristisch pr-bureau te exploiteren.

YounitedPR trok deze week in journalistieke kring enige belangstelling door een e-mail aan een groot aantal journalisten, waarin hun medewerking werd gevraagd voor het actualiseren van het bestand van contactpersonen die zich in de Nederlandse en Belgische media bezig houden met reizen en cultuur .

Juiste persoon
Younited PR is een onafhankelijk PR bureau wat zich voor diverse verkeersbureaus en buitenlandse Ministeries van Toerisme richt op Nederland en België. Uiteraard is het voor ons van belang dat de informatie inzake nieuws, persreizen en workshops bij de juiste persoon op de reisredactie(s) van alle media terecht komt, aldus de tekst van de e-mail aan de reispers.

Uit de tekst zou de conclusie kunnen worden getrokken, dat YounitedPR inmiddels een aantal accounts van Verkeersbureaus en Ministeries van Toerisme in portefeuille heeft. Dat blijkt bij navraag echter nog niet het geval.

Geen contracten
Michel de Lijster: We hebben absoluut nog géén contracten of opdrachten, maar vanuit onze activiteiten met het vakblad Travelution natuurlijk wel veel contacten, ook met Verkeersbureaus en Ministeries van Toerisme. Daaruit zou heel gemakkelijk wel eens een verzoek om een persreis of een workshop te organiseren kunnen voortkomen, of een andere pr-activiteit, richting de media. In dat geval is het van belang ons adressenbestand goed op orde te hebben.

Belize en Zanzibar
Landen waarmee YounitedPR inmiddels dit soort perspectiefrijke contacten zou hebben zijn volgens De Lijster bijvoorbeeld Bélize en Zanzibar. Van Zanzibar ken ik zelfs de directeur van het Verkeersbureau persoonlijk, licht hij toe.

Geen contact
Een aantal reisjournalisten signaleerde na ontvangst van de mail van YounitedPR richting TourPRess met enige argwaan en vrees voor mogelijk misbruik van persoonlijke informatie, dat op het in de mail genoemde telefoonnummer met de organisatie geen contact was te krijgen. Volgens De Lijster was dat echter te wijten aan een technische fout, ontstaan in de hektiek rond de voorbereidingen van het PR-bureau. Die fout is inmiddels hersteld.

Onderhoud
De website van YounitedPR is in onderhoud en men streeft er naar op 1 januari de nieuwe website online te hebben.

Voor informatie:
Younited PR
Michel de Lijster
Tel. +31793436054
Fax. +31795939316
mdl@travelution.nl
www.younitedpr.nl