Expositie Dolores Zorreguieta in Cobra Museum

Cobra museum

In het Cobra Museum vindt de eerste Europese solo-expositie van Dolores Zorreguieta (Buenos Aires, 1965) plaats met de titel Love/Romance.

Het werk van deze New Yorkse kunstenares is van een overrompelende beeldende kracht. Bij de verbeelding van haar levensfilosofie hanteert Zorreguieta een veelheid aan expressiemiddelen, variërend van intieme tekeningen en poëtische videos tot monumentale en confronterende installaties. Een aantal werken is speciaal voor deze tentoonstelling ontwikkeld.

De rode draad binnen het oeuvre wordt gevormd door een analytisch onderzoek naar menselijke relaties, waarbij de worsteling met ambivalente driften, onbeantwoorde verlangens en tegenstellingen een grote rol spelen. Op afwisselend subtiele en openlijk confronterende wijze geeft Zorreguieta uiting aan de tragiek van het leven.

De introductie van de kunstenares in Nederland wordt ondersteund met een boekuitgave van Waanders Uitgevers (teksten van de bekende Argentijnse kunstcriticus Alberto Giudici en Martha Wilson, oprichtster van het gerenommeerde New Yorkse kunstinstituut Franklin Furnace).

In de catalogus is een dvd opgenomen met een kunstenaarsportret. De productie is een samenwerking van het Cobra Museum en de AVRO; de opnamen werden gemaakt in de aanloop naar de expositie. De AVRO zendt deze documentaire uit op vrijdag 25 november om 18.00 uur, Nederland 1 in het programma Weeldekwartier.

De besloten opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 25 november om 18.00 uur.

Op vrijdag 25 november is er om 12.00 uur een voorbezichtiging voor persrelaties, waarin tijd is gepland voor de voorvertoning van de AVRO-documentaire. Tevens is de catalogus/met dvd beschikbaar. De kunstenares is hierbij aanwezig.