RTL Group

Ronald de Boer en Bryan Roy in 'De Bal en de Liefde' bij RTL 5

Ronald de Boer en Bryan Roy staan centraal in de tweede aflevering van de nieuwe RTL 5-reeks De Bal En De Liefde. Het programma, naar een idee van Nada van Nie, werpt een blik achter het voetbalspel en portretteert de speler of trainer en zijn gezin in het buitenland. Ook spelers die terug zijn van een avontuur in het buitenland komen in het programma aan bod.

Bij Ronald de Boer, die met zijn gezin in Qatar woont, wordt naast een rondleiding door hun imposante huis, een blik gegund in zijn leven in het rijke oliestaatje. Het bezoek aan de avondtraining van zijn club Al-Shamal levert een onthullend beeld van professioneel voetbal in het Verre Oosten op en tussen de bedrijven door laat Ronald zien wat het roken van een waterpijp zoal met je doet. Bryan Roy keert terug naar het Italiaanse Foggia. Hij ontmoet zijn toenmalige huiseigenaren c.q. gastouders, en Bryan brengt een bezoek aan de oude club Foggia. Ook gaat hij langs bij het ziekenhuis waar zijn oudste dochter Jamie-Lee is geboren.

Hoe is het om vanwege een transfer afscheid van familie te moeten nemen? Valt een verhuizing naar het buitenland mee of tegen en hoe maak je je de taal snel eigen? Is er een probleem als je als topscoorder schoolgaande kinderen hebt en is de prestatiedruk bij de nieuwe werkgever niet te hoog? De Bal En De Liefde geeft impressies van het leven in het buitenland, bespreekt de maatschappelijke problemen die kunnen voorvloeien uit een transfer en zet dit af tegen de prachtige kansen die hen over de grens geboden wordt. Bovendien staat het programma stil bij de gevoelens van de partner van de speler of trainer; vindt zij alles wel zo spannend en leuk?

Uitzending RTL 5: maandag 14 november, tussen 21.30 en 22.00 uur.


---

---------------
Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.

© 2005 RTL Nederland / IP