Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Provinciale aftrap 'Mentoring Overijssel' 25 november 2005

Bedrijfsleven en instellingen helpen leerlingen ROC

Larissa - 17 jaar, leerling van het ROC, problemen thuis - heeft het wel gezien op school: ze kapt ermee. Larissa is niet de enige die er de brui aan geeft. Manuel heeft net zijn diploma gehaald en wil graag een vervolgopleiding doen. Maar hoe pakt hij dat aan? Als het een beetje tegenzit, laat Manuel zijn droom varen en gaat solliciteren. Larissa en Manuel zijn twee voorbeelden van leerlingen die vroegtijdig school verlaten of moeite hebben door te stromen naar vervolgonderwijs. Zonde, vinden de ROC's in Overijssel. Dat moet anders. Daarom wordt op vrijdag 25 november 2005 een start gemaakt met een mentoringproject. Alle ROC's in Overijssel doen hieraan mee. De coördinatie is in handen van het Steunpunt Minderheden Overijssel en de Provincie Overijssel is een van de subsidieverstrekkers.

Zoals de naam van het project al doet vermoeden, worden mentoren ingezet. Stel dat een leerling behoefte heeft aan ondersteuning, dan wordt hij of zij gekoppeld aan een mentor. Deze mentor is een vrijwillige coach die van buiten het ROC komt. Zo zullen mensen uit het bedrijfsleven en van instellingen optreden als mentor. Het positieve hiervan is dat bedrijven directer in contact komen met het onderwijs, stageplaatsen kunnen aanbieden en dat het onderwijs kan profiteren van de expertise van deze bedrijven en instellingen. Daarnaast zullen oud-docenten geworven worden als coach.

De provinciale aftrap van het mentoringproject vindt plaats op vrijdag 25 november 2005 in het Ecodrome te Zwolle. Vanaf 9.30 uur is er koffie en thee en om 10.00 uur wordt de bijeenkomst geopend door de heer T.J. Schouten, voorzitter van de Raad van Toezicht van het SMO. Sprekers zijn mevrouw C. Abbenhues (gedeputeerde Economie en Innovatie van de provincie Overijssel), de heer V. Doorn (voorzitter Veluwe-Twente van de Kamer van Koophandel) en de heer C.M.A. van Rosmalen (voorzitter College van Bestuur ROC van Twente). Dagvoorzitter is de heer P.A.G.M. Pot, wethouder onderwijs van de gemeente Zwolle.
Om 12.30 uur wordt de bijeenkomst afgesloten met aansluitend gelegenheid te lunchen.



Ingezonden persbericht