Ingezonden persbericht


Persuitnodiging
Amsterdam, 22 november 2005

Nationale Take Care - Lintjesregen 2005

Bij deze nodigen wij u van harte uit de Take Care - lintjesuitreiking op 25 november in Amsterdam bij te wonen. Niet alleen op Koninginnedag, maar ook op vrijdag 25 november regent het lintjes. Take Care-lintjes. Met deze lintjesregen worden individuen in het zonnetje gezet die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de zichtbaarheid en bespreekbaarheid van hiv in de homoscene. Maar liefst 25 kandidaten zijn na een landelijke oproep voorgedragen voor een Take Care-lintje. Dit zijn bekende en onbekende mensen, professionals zowel als privé-personen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam met de genomineerden en andere gasten wordt bekend gemaakt wie een lintje ontvangt. De lintjes zullen worden uitgereikt door juryvoorzitter Oscar Hammerstein (advocaat).

De jury bestaat daarnaast uit Alice van Rooij (directeur COC Nederland), Ton Coenen (directeur Soa Aids Nederland) en Ferdinand Strijthagen (directeur Schorer).

Wanneer: vrijdag 25 november, van 20.00 tot 22.00 uur Waar: Studio 80, Rembrandtplein 17, Amsterdam

Programma Uitreiking Take Care-lintjes:
20.00 uur Ontvangst. VJ toont oude en nieuwe Take Care-beelden. 20.30 uur Welkomstwoord door Ferdinand Strijthagen (directeur Schorer) 20.45 uur Optreden Vera Springveer
21.00 uur Uitreiking lintjes
22.00 uur Start Artlaunch-feest in het teken van Take Care.

Gastvrouw van de avond is Vera Springveer.

Take Care - Living PositHiv
De lintjesregen is de officiële start van de actieweek Take Care - Living PositHiv, die dit jaar voor de vijfde keer plaatsvindt. Van 25 november tot en met 1 december, voorafgaand aan Wereld Aids Dag, organiseren homohoreca en homo-organisaties in 17 steden activiteiten onder het motto Get real, hiv is ook hier!

De actieweek Take Care - Living PositHiv wordt georganiseerd om hiv zichtbaar te maken in het homo-uitgaansleven. Take Care wil dat er over hiv gepraat wordt en zo de solidariteit tussen mannen met en zonder hiv vergroten. Op zoveel mogelijk plekken in Nederland. Take Care - Living PositHiv is een initiatief van Schorer in samenwerking met Hiv Vereniging Nederland, Aids Fonds en COC Nederland.

Meer informatie over Take Care -Living PositHiv, het thema, de lintjesregen én het actuele programma vindt u op www.takecareonline.nl.

Ingezonden persbericht