Gemeente Lingewaard


Campagne 'huiselijk geweld is niet normaal' van start op 25 november

Negentien gemeenten gezamenlijk
in actie tegen huiselijk geweld

Vrijdag 25 november geven de burgemeesters en enkele wethouders van negentien gemeenten uit Oost- en Midden-Gelderland het startsein voor het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld. Onder het motto 'Huiselijk geweld is niet normaal' start om 12.00 uur een publiekscampagne om aandacht te vragen voor huiselijk geweld en het nieuwe advies- en steunpunt.

In de gemeente Lingewaard wordt het startsein gegeven bij gemeentekantoor Huissen aan het Raadhuisplein. Wilt u ook uw steun laten zien in de actie tegen huiselijk geweld? Kom dan naar de startactie. U bent van harte welkom!

De startactie vindt gelijktijdig en op dezelfde manier plaats in nagenoeg alle deelnemende gemeenten: Aalten, Arnhem, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Groenlo, Lingewaard, Montferland, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Westervoort, Winterswijk en Zevenaar.

Huiselijk geweld
Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld in onze samenleving. Om dat probleem aan te pakken trekken de negentien gemeenten samen op om de hulpverlening te verbeteren. Eén van die verbeterpunten is het instellen van een speciaal Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld. Iedereen kan daar altijd en anoniem terecht voor advies, informatie en hulp: slachtoffers, daders, getuigen en mensen die zo hun vermoedens hebben. De bedoeling is om mensen eerder in actie te laten komen, het geweld bespreekbaar te maken en natuurlijk om het te stoppen.

Telefoon en mail
Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) is voor de inwoners van deze negentien gemeenten vanaf 25 november bereikbaar onder telefoonnummer 0900-6600066 (10 ct/min) en via
info@huiselijkgeweldgelderland.nl. Er is geen bezoekadres. Meer informatie over het ASHG kunt u vinden op de landelijke site www.huiselijkgeweld.nl.

Bericht geplaatst 21 november 2005