AutoRai

Stoere CrossPolo debuteert op Essen Motor Show

(11/22/2005)
Tijdens de Essen Motorshow (25 november - 4 december 2005) maakt de Volkswagen CrossPolo zijn debuut. Deze stoere en veelzijdige Polo is uitgevoerd in offroad-stijl met een hoog geplaatste carrosserie, 17-inch lichtmetalen wielen, even kleurrijke als robuuste koetswerkdelen en een sportief uitgevoerd interieur. Naar verwachting staat hij in februari 2006 in de showroom.
De vierdeurs CrossPolo wordt leverbaar met keus uit drie benzinemotoren (47 kW/65 pk, 55 kW/75 pk en 74 kW/100 pk) en twee TDI-diesels (51 kW/70 pk en 74 kW/100 pk). De kracht van de CrossPolo zit hem niet alleen in de zuinige en krachtige motoren, maar ook in zijn typische vrijetijdsuiterlijk, de goede rijeigenschappen, de hoge kwaliteit en zijn gebruiksgemak. Mede daardoor werd zijn voorganger, de Polo Fun, al een groot succes: dit model overtrof de oorspronkelijke verkoopverwachting met een factor drie.

Avontuurlijk uiterlijk
De CrossPolo is 7 centimeter hoger dan de andere Polo-modellen. Dat zit hem in het 3,2 centimeter verhoogde onderstel inclusief de 17-inch lichtmetalen velgen, maar ook in de standaard (chromen) dakrailing. Daarnaast dankt de CrossPolo zijn avontuurlijke uiterlijk aan de chromen buitenspiegels en de aluminium uitvoering van de luchtinlaat onderin de voorbumper. In die voorbumper zijn ook mistlampen opgenomen. Van opzij zijn de 17-inch wielen met 215/40-banden gezichtsbepalend en dat geldt ook voor de spatbordverbreders, de hoekstukken van de bumpers en de onderste flankbeschermers van matzwarte kunststof .Voor de CrossPolo zijn zes opvallende exterieurkleuren beschikbaar: Magmaoranje, Limette, Flashrood, Blackmagic, Ravennablauw en Reflexzilver.

Kleurrijk interieur
Het interieur van de CrossPolo is kleurrijk doordat de lakkleur ook terug komt in de bekleding van de standaard sportstoelen en de deurpanelen. Daarnaast zorgen gekleurde stiknaden, gelakte stuurspaken, chroomringen rond de instrumenten en aluminium pedalen voor een avontuurlijke CrossPolo-sfeer. Tot de standaarduitrusting van de CrossPolo behoren centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrische bediening van de ramen vóór en achter, een boordcomputer, sportstoelen (voor de bestuurder in hoogte verstelbaar en inclusief schuiflade), opbergvakken aan de achterzijde van de voorstoelen, een met geperforeerd leer bekleed sportstuur, een in twee delen neerklapbare achterbank en bevestigingsogen voor bagage in de kofferruimte. De levering van de CrossPolo begint in februari 2006, de prijzen zijn nog niet bekend.