Gemeente Utrecht

Laatste fase wegwerkzaamheden europalaan-zuid

De komende weken voert Gemeente Utrecht de laatste fase uit van de wegwerkzaamheden aan het zuidelijk deel van de Europalaan. De werkzaamheden zijn onderdeel van de reconstructie van het Europaplein en de Europalaan-Zuid die tegelijkertijd wordt uitgevoerd met het groot onderhoud aan dit deel van de weg.

Weekendafsluiting deel van de Beneluxlaan van 25 t/m 28 november

Op vrijdagavond 25 november wordt om 20.00 uur de Beneluxlaan vanaf Vasco da Gamalaan richting het Europaplein tijdelijk afgesloten. Dit is noodzakelijk omdat ProRail werkzaamheden aan de trambaan zal verrichten. De afsluiting duurt tot maandagochtend 28 november. Vanaf 06.00 uur wordt de Beneluxlaan weer opengesteld voor verkeer.

Afsluiting Hollantlaan van 5 t/m 9 december

Van 5 tot en met 9 december wordt het weggedeelte ter hoogte van de Hollantlaan, de ingang tot de Woonboulevard, gereconstrueerd. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt gedurende vijf dagen, van maandag 5 december tot en met vrijdag 9 december de Hollantlaan vanaf de Europalaan afgesloten voor verkeer. In het gebied van de Woonboulevard blijft de Hollantlaan gewoon open.

Voor bezoekers aan de Woonboulevard wordt vanaf de Rijksweg A12 de bewegwijzering aangepast. Bestemmingsverkeer wordt dan omgeleid via Papendorp, de Prins Clausbrug, de Beneluxlaan en het Europaplein. Bezoekers aan de Woonboulevard kunnen dan via de Australiëlaan, die per 1 december a.s. vanaf het Europaplein weer bereikbaar is, de Woonboulevard bereiken.

Avond- en nachtafsluiting Europalaan op vrijdag 9 december

Vanaf vrijdag 9 december wordt de Europalaan gereed gemaakt om in gebruik te worden genomen. Hiervoor is het noodzakelijk op vrijdagavond 9 december vanaf 20.00 uur het weggedeelte vanaf het Europaplein tot aan de Hollantlaan af te sluiten voor verkeer. Van 21.00 uur tot 06.00 uur wordt de afrit 17 vanuit de richting Arnhem afgesloten. De afsluiting van 21.00 tot 06.00 geldt ook voor de Europalaan vanaf de Mauritiuslaan.

Voltooiing werkzaamheden

Eind april 2005 is gestart met werkzaamheden aan de Europalaan-Zuid en het Europaplein. Naar verwachting kan de hernieuwde Europalaan vanaf zaterdagochtend 10 december rond 08.00 uur in gebruik worden genomen. In de week daarop vindt nog een aantal kleine afrondende werkzaamheden plaats.

In maart 2006 wordt door Hydron de waterleiding vervangen die in het weggedeelte tussen de Winthontlaan en de Vliegend Hertlaan onder de busbaan ligt. Na afronding van de werkzaamheden van Hydron, rond april 2006, worden de definitieve busbaan en het fietspad aangelegd. Verkeer op de Europalaan ondervindt van de werkzaamheden hiervoor geen hinder.

Meer informatie over de bovengenoemde werkzaamheden is te vinden op de site van Bureau Bereikbaarheid: www.utrecht.nl/bereikbaar.

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Casper van Riet, bestuurscommunicatie, tel. (030) 286 11 48.