Gemeente Amsterdam

IJprijs voor directeur schoonmaakbedrijf MAS Dienstverleners

Marokkaanse zakenvrouw Rahma el Mouden krijgt IJ-prijs 2005

22 november 2005
---
PricewaterhouseCoopers Marokkaanse zakenvrouw Rahma el Mouden krijgt 25 november a.s. opnieuw een prestigieuze prijs. Uit handen van wethouder Economische Zaken Griffith ontvangt zij de IJ-Prijs 2005.

Op initiatief van de gemeente Amsterdam en PricewaterhouseCoopers wordt deze prijs jaarlijks toegekend aan een persoon die een duidelijke bijdrage levert of heeft geleverd aan de promotie en economische ontwikkeling van de stad Amsterdam. De IJ-prijs bestaat uit een sculptuur en een bedrag van 12.500 euro dat de prijswinnaar aan een goed doel zal besteden.

Bekendmaken van het goede doel

Laetitia Griffith, wethouder Economische Zaken gemeente Amsterdam en voorzitter van de jury, zal de IJ-prijs 2005 aan Rahma en Mouden uitreiken. Dit gebeurt op vrijdagmiddag 25 november bij de Kamer van Koophandel Amsterdam. Dan zal de winnares ook het goede doel bekend maken.

Bedrijfsdoelstellingen verbinden met de groeikansen

De afgelopen acht jaar heeft zij haar MAS Dienstverleners (Multicultureel Amsterdams Schoonmaakbedrijf) tot een flinke groei bewogen: haar personeelsbestand groeide van 7 naar ruim 330 medewerkers (47 keer zoveel) en haar omzet nam toe van 75.000 naar ruim 5,5 miljoen euro (73 keer zoveel). Dit doet ze door de bedrijfsdoelstellingen consequent te verbinden met de groeikansen van haar medewerkers.

De 20 jaar dat ze zelf als schoonmaakster en later als voorvrouw, projectleider en assistent-manager heeft gewerkt, vormen hierbij een belangrijke inspiratiebron.

Zwarte Zakenvrouw van het Jaar 1999

Twee jaar na de start van haar eigen bedrijf werd ze voor haar inspanningen beloond met de titel `Zwarte Zakenvrouw van het Jaar' (1999). Dit leverde haar een overweldigende aandacht op in de landelijke media, een gouden speldje van de Marokkaanse koning Mohammed VI en een werkbezoek van koningin Beatrix.

In mei 2004 kreeg MAS Dienstverleners als eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf het predikaat `Investor in People'. En in juni ontving MAS `De Hoogvlieger 2005, nationale prijs lerende organisaties'. De prijs die Rahma el Mouden nu te beurt valt, is de IJ-prijs 2005, als eerste vrouw in het rijtje van 8 prijswinnaars.