Ingezonden persbericht


Persbericht

Leiden, 23 november 2005

NTI University heeft primeur met afgeronde studie in afstandsonderwijs op w.o.-niveau

Eerste MBA-afgestudeerde in Nederland via afstandsonderwijs

Leiden - Op vrijdag 25 november a.s. verdedigt de heer W. den Hartog zijn Master's Project voor de examencommissie van NTI University. Na afloop krijgt Den Hartog zijn MBA-'bul' uitgereikt. Op dat moment is hij de eerste student in Nederland die door afstandsonderwijs zijn diploma 'Master of Business Administration' heeft gehaald.

Daarmee is NTI University (www.nti.nl) tevens de eerste instelling in Nederland die door middel van afstandsonderwijs (e-learning en persoonlijke begeleiding in combinatie met collegedagen) een student op dit hoogste onderwijsniveau aflevert.

Dit uiteraard onder het voorbehoud dat de examencommissie de "Viva Voce" van Den Hartog, zijn mondelinge verdediging van het afstudeerwerkstuk, met een voldoende zal beoordelen.

"Het volgen van hoger onderwijs volgens de 'blended learning-methode', zoals Den Hartog gedaan heeft, wordt steeds populairder in Nederland", stelt Cor Vink, Voorzitter van het College van Bestuur van NTI University. "Deze onderwijsmethode die door het NTI is ontwikkeld, combineert de voordelen van zelfstudie met persoonlijke begeleiding, een aantal collegedagen én studeren via internet. Dat sluit aan bij de behoefte van veel mensen die zich graag in hun eigen tijd en in hun eigen tempo willen ontwikkelen. Het is de mix van nieuwe en vertrouwde onderwijstechniek die dit tot zo'n succes maakt", aldus Vink.

Vanwege de toenemende vraag is NTI University in december 2003 een strategische samenwerking aangegaan met BSN Nederland, om een Master of Business Administration-opleiding aan te bieden via afstandsonderwijs. BSN Nederland is een grote aanbieder van kwalitatief hoogwaardige MBA-opleidingen.

Als onderdeel van het NTI bieden NTI University en Hogeschool NTI een groot aantal erkende opleidingen aan in het hoger onderwijs. Er bestaat een grote en toenemende belangstelling voor de door het Ministerie van Onderwijs erkende opleidingen. Het NTI maakt deel uit van de grootste aanbieder van afstandsonderwijs in de wereld, het Amerikaans-Canadese bedrijf Thomson Education Direct.



Ingezonden persbericht