Persuitnodiging 1e aardgasbus + datum en locatie

Connexxion

PERSUITNODIGING: Introductie eerste aardgasbus in Haarlem/IJmond

AANVULLING: Vrijdag 25 november om 09.45 uur, Dreef 3 in Haarlem

Hierbij nodigen wij u van harte uit om aanwezig te zijn bij de officiële start van de grootschalige inzet van aardgasbussen in het openbaar vervoer in Nederland. De officiële start is op 25 november 2005 bij het provinciehuis van Noord-Holland, Dreef 3 in Haarlem. De eerste van de 85 bussen die in de regio Haarlem/IJmond volgend jaar gaan rijden, zal voor het provinciehuis in Haarlem op een speciale manier te voorschijn worden getoverd. Voorafgaand aan de 'onthulling' houden gedeputeerde Mooij van de provincie Noord-Holland, wethouder Grondel van Haarlem en de heer Van Holten, vice-voorzitter Groepsdirectie Connexxion een korte speech. Zij vertellen, ieder vanuit hun eigen invalshoek, waarom is overgegaan op de duurdere variant van aardgasbussen.

De provincie Noord-Holland is opdrachtgever voor het busvervoer in de regio's Noord-Holland Noord, Haarlem/IJmond en Gooi en Vechtstreek. Zij heeft verbetering van de luchtkwaliteit hoog in het vaandel staan. Vandaar dat zij bij de aanbesteding van het stads-en streekvervoer in de regio Haarlem/IJmond, de vervoerders uitdaagde om in plaats van dieselbussen te kiezen voor de inzet van aardgasbussen. Connexxion pakte die uitdaging op en kreeg mede daardoor eind april de concessie voor 2006-2011. Ook de exploitatie van de OV-Taxi is in oktober jl door de provincie aan Connexxion gegund omdat deze vervoerder met ingang van 1 januari a.s. met 45 nieuwe taxi's komt die alle op aardgas rijden. Het resultaat is dat de regio Kennemerland/IJmond het eerste vervoersgebied in Nederland is waar alle OV-taxi's en bussen rijden op aardgas. Uniek in Nederland.

Door de inzet van aardgasbussen wordt de luchtkwaliteit sterk verbeterd, met name op routes waar een groot aantal bussen rijdt. Aardgasbussen hebben vrijwel geen uitstoot van fijn stof en zijn bovendien stiller dan de reguliere dieselbussen. De inwoners van Haarlem / IJmond zullen daarom binnenkort zeker het verschil merken.

Het programma is als volgt:


09.45 uur: Ontvangst in Koffiekamer 1 van het provinciehuis in Haarlem. 10.00 uur: Opening door mevr. A. Reijs, projectleider aanbesteding OV

Toespraken door:
Dhr. C. Mooij, gedeputeerde Verkeer provincie Noord-Holland Dhr. R. Grondel, wethouder Milieu gemeente Haarlem
Dhr. R. van Holten, vice-voorzitter Groepsdirectie Connexxion 10.40 uur: Officiële presentatie eerste aardgasbus
10.50 uur: Koffie en gebak
11.30 uur: Einde bijeenkomst

De officiële presentatie van de bus is een goed moment voor eventuele foto- en filmopnames. Op een spectaculaire wijze zal de bus worden gepresenteerd. Direct na de presentatie bent u in de gelegenheid de nieuwe bus te bezichtigen en vertegenwoordigers van de partijen te interviewen. Heeft u nog specifieke vragen over de presentatie dan kunt u contact opnemen met één van de onderstaande voorlichters.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op de 25e.

Met vriendelijke groet,
Marjan Hoenson, communicatie Provincie Noord-Holland, tel. 023- 514 41 18 Herman Opmeer, mediavoorlichter van Connexxion, 0651-093642 Julia de Jong, communicatie gemeente Haarlem, tel. 023-511 49 03