Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT, 25 NOVEMBER 2005

WATNOU..?! VRIJDAG 25 NOVEMBER TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 25 november is er een weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. De presentatie is in handen van Rinse de Valk en Raja Felgata.

Op de reis naar Marokko werden Willem Alexander en Maxima vergezeld van twaalf Nederlandse jongeren. Zij verkenden samen een gedeelte van Marokko en gingen in discussie over de toekomst van Marokkaanse jongeren in Nederland en in Marokko zelf. Dit alles in het kader van het project Connecting Identities waarin jongeren proberen overeenkomsten te vinden in leeftijdsgenoten. In WATNOU..?! het verslag van enkele deelnemers over hun avonturen in Marokko.

Miriam Gazzah deed onderzoek naar de muzikale cultuur van Marokkaanse jongeren. Is het alleen maar hiphop en raï of wordt ook Elvis en Rammstein op prijs gesteld? In hoeverre identificeren jongeren zich met de teksten van de rappers en de cultuur die zij uitdragen? En is er een typische Marokkaanse hiphop of is het slechts een slap aftreksel van het Amerikaanse origineel? Haar bevindingen zullen muzikaal worden omlijst door de raï-muziek van Anas die live in WATNOU..?! zal spelen.

WATNOU..?!
Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Live vanuit Studio AKN in Hilversum. Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!