Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


---

LLiNK: Voetbal redt levens

Daklozenvoetbal opstap naar beter leven

Rotterdam, 24 november 2005 - In MoveYourAss komt deze week 'stervoetballer' Dennis aan het woord. Hij is in 2003 met het Nederlands Daklozenteam derde geworden tijdens het Wereldkampioenschap Daklozenvoetbal in Oostenrijk. Hij vertelt Johan over het flinterdunne lijntje tussen winnen en verliezen, en over het effect van zo'n simpel partijtje voetbal op zijn leven. Ook Maarten van der Weijden komt terug van een zware strijd, in Visionaries vertelt hij over zijn strijd tegen Leukemie. Vrijdag 25 november om 19.55 uur is MoveYourAss te zien op Nederland 3.

MoveYourAss steunt stichting Zwemmen tegen Kanker met ¤150 Maarten vocht vier jaar geleden nog tegen de ziekte Leukemie. Nu wil hij wereldkampioen marathonzwemmen worden en helpt hij andere patiënten met zijn stichting 'Zwemmen tegen kanker'. MoveYourAss stortte 150 euro op de rekening van deze stichting.

Turks-Nederlandse presentator Ayberk kijkt zijn ogen uit in katholieke kerk Ayberk gaat op pad en wel als de extraverte, kritische, Turkse reporter. Met zijn nep-zender LTV, oftewel Leipe Toerkoe Visie, neemt hij een kijkje in een katholieke kerk.

Vegadating: romantiek versus veganisme
Eerder was al te zien dat het veganistische leven Eline best wat moeite kost, maar hoe vergaat het haar de rest van de twee weken. Kan ze de geur van een sudderlapje of de aanblik van een boterham met kaas nog weerstaan? Via een veganistische datingsite gaat ze daten met een andere veganist.

MoveYourAss is vrijdag 25 november om 19.55 uur te zien op Nederland 3. MoveYourAsswordt uitgezonden door LLiNK. LLiNK maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensenrechten, dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM enwww.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie en foto's van hogere kwaliteit kunt u contact opnemen met:

LLiNK
Mattheus Bleijenberg: 010 - 288 2280 / 06-533 537 93

--
Met vriendelijke groet,

Daphne van der Vegt
Stagiaire Dierenwelzijn / Communicatie

LLiNK de nieuwe omroep
Lloydstraat 5
3024 EA Rotterdam
T: +31 (0)10 28 82 282
F: +31 (0)10 28 82 200
E: daphne@llink.nl
I: www.llink.nl

LLiNK, de kleinste omroep met de grootste idealen, maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensen- en dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt vanaf september 2005 uit op Nederland 3, Radio 1, 747AM en 3FM en www.llink.nl