Stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht 25-11-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Brand in woning

UTRECHT Bij een brand in een woning aan de Spinozaweg trof de politie in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 november een hennepkwekerij aan.

Omstreeks 03.10 uur kreeg de politie een melding dat er brand was uitgebroken in een woning aan de Spinozaweg. Ter plaatse sloegen de vlammen uit het dak en was de brandweer bezig de brand onder controle te krijgen.

Nadat de brand uit was trof de politie in de woning een professionele hennepkwekerij aan. Het betrof ruim 200 planten. Twee huurders werden elders onder gebracht. De eigenaar van de woning zal voor verdere gegevens gevraagd worden.

Aanrijding letsel

UTRECHT Donderdagavond vond ter hoogte van het Stationsplein een aanrijding tussen een fietsster en een automobilist plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht fietste samen met haar 20-jarige vriendin uit Rotterdam vanuit het Smakkelaarsveld in de richting van het Moreelsepark. Ter hoogte van de Spoorstraat kwam een 26-jarige man uit Utrecht met zijn auto aanrijden. De man zag de vrouwen over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De 21-jarige vrouw viel op de grond en moest voor behandeling naar het Diaconessenziekenhuis.

Man aangehouden voor greep uit kassa

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Omstreeks 19.35 uur stond een man bij de kassa van een winkel aan de Plantage. Op het moment dat de caissière de lade opendeed greep de man geld uit de la en rende weg. Het personeel reageerde snel en kon de 40-jarige dief uit Utrecht aanhouden. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de Utrechter voor verhoor ingesloten op het bureau.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Draaiweg heeft de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.45 en 16.00 uur passeerden 1254 voertuigen de controlepost aan de Draaiweg. Voor 32 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit omdat zij te hard reden. Op de Draaiweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 62 km/u.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie een man aangehouden omdat hij kleding wilde stelen.

Personeel van de winkel hield al enige tijd een man in de gaten die zich verdacht gedroeg in de omgeving van de pashokjes. De medewerkers hoorden op een gegeven moment in een van de pashokjes breekgeluiden en grepen in. Uiteindelijk bleek dat een 32-jarige man (woonplaats onbekend) bezig was met het verwijderen van het beveiligingslabel van kleding. De man werd aan de politie overgedragen en ingesloten voor verhoor.