Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Snelheidscontrole Elst

Publicatiedatum: 25-11-2005 9:51:19

Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft donderdag op de 1e Weteringsewal in Elst de snelheid van 540 passanten gecontroleerd. Twee bestuurders reden harder dan de toegestane 80 km/h.

Het Verkeershandhavingsteam houdt snelheidscontroles op 28 geselecteerde trajectwegen buiten de bebouwde kom. Hier gebeuren veel ongelukken met ernstige afloop. Uit onderzoek door de verkeersadviseurs van de politie Gelderland-Midden is gebleken dat de meeste veelal veroorzaakt worden door te hard rijden. Op basis van deze onderzoeken houdt het Verkeershandhavingsteam daarom verkeerscontroles. "Zomaar" ergens controleren is er dus niet bij!

voor nadere informatie:
Judith peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---

Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Verkeerscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 25-11-2005 9:50:21

Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft donderdag op verschillende wegen in de West-Veluwe Vallei verkeerscontroles uitgevoerd. 's Ochtends en in het begin van de middag is op de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen zowel met de lasergun als de radar de snelheid van ruim 4.200 passerende voertuigen gemeten. 219 Bestuurders hielden zich niet aan de maximum snelheid van 60 km/h. Verder werden negen bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het niet dragen van gordel of helm, het geven van onnodige lichtsignalen en te hoge constructiesnelheid van de bromfiets. In Deelen is de snelheid van 750 passanten op de N804 gecontroleerd. 53 Bestuurders overschreden de maximum snelheid van 80 km/h.

In de middag en avond zijn in Bennekom, Doorwerth en Ede verkeerscontroles uitgevoerd. In Ede zijn op de Nieuwe Kazernelaan 453 blaastesten afgenomen. Geen enkele bestuurder had gedronken. Ook zijn de inzittenden van 613 voertuigen gecontroleerd op het dragen van de gordel. Zes inzittenden droegen de gordel niet en kregen een bekeuring. Verder werden 14 verbalen uitgeschreven, onder andere voor gladde banden en onjuiste verlichting.

De snelheid van 4.630 passanten op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom werd gecontroleerd. 69 Bestuurders reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/h. In Doorwerth is de snelheid van 680 passerende voertuigen op de N 225 gecontroleerd. Vijf bestuurders hielden zich niet aan de maximum snelheid van 80 km/h.

De gevolgen van het rijden zonder gordel zijn bij een ongeval ingrijpend. We onderschatten vaak de krachten die vrijkomen bij onze rijsnelheid. Een snelheid van 20 km/u lijkt niet hard, maar is bij een botsing al genoeg om kinderen die achter in geen gordel dragen tegen de voorruit te laten vliegen. Een gordel vastklikken, kost weinig tijd, maar levert wel meteen minder kans op ernstig letsel op. Controleren op het gebruik van de gordel is één van de speerpunten van het Verkeershandhavingsteam.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421