Gemeente Gouda


persbericht: wethouder van schelven bezoekt medisch kinderdagverblijf de vlinder (24/11/2005)

Sinds dit schooljaar ook basisonderwijs in de Vlinder

Op vrijdag 25 november brengt wethouder Van Schelven een werkbezoek aan medisch Kinderdagverblijf de Vlinder. In dit kinderdagverblijf geeft de Piloot, met ingang van dit schooljaar, basisonderwijs aan kinderen met een gedrags- en/of een psychiatrische stoornis. De wethouder bezoekt de school om te ervaren hoe het leren, de onderwijsbeperking, de interventies van jeugdzorg en de omgeving op elkaar worden afgestemd.

De kinderen die in de Piloot les krijgen hebben ernstige ontwikkelingsstoornissen, waardoor ze op andere scholen voor speciaal onderwijs (nog) niet adequaat geholpen kunnen worden. Het onderwijs wordt gecombineerd met de behandelingen van het medisch kinderdagverblijf, dat gerund wordt door jeugdzorgorganisatie de Stek.

Onderwijs wethouder Van Schelven: Ik heb me erg ingezet voor de komst van de Piloot naar Gouda en ben zeer tevreden over deze voorziening van De Vlinder. Het is een verrijking van het onderwijsaanbod in de stad. De ouders delen mijn mening. Hun kinderen volgden tot voor kort geen onderwijs, of buiten de stad.

De Piloot biedt uitsluitend basisonderwijs. Voor de toekomst is er een kans dat de kinderen kunnen instromen bij de Parkschool, die onderwijs biedt voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen vanaf 12 jaar. De raadscommissie heeft ingestemd met de investeringen voor huisvesting op korte termijn van de Parkschool in Gouda.