AutoRai

Volkswagen Fox veiligste auto onder 10.000 euro

(11/25/2005)
De Volkswagen Fox heeft hoge scores behaald bij de crashtests van Euro NCAP. Hij kreeg vier sterren voor zowel de bescherming van volwassenen als van kinderen. De Fox biedt met zijn basisprijs van minder dan 10.000 euro de meeste veiligheid ten opzichte van zijn directe concurrenten.
âOverallâ was de Fox bij de inzittendenbescherming goed voor 28 punten, tegen 26 voor zijn tegenstrevers. Met deze resultaten laat Volkswagen zien dat een hoge mate van veiligheid ook in de kleinste klasse zeer goed realiseerbaar is. Ondanks de scherpe prijsstelling van de Fox zijn er geen concessies gedaan ten aanzien van de veiligheid. Integendeel: in de prijsklasse onder ⬠10.000 is de Fox de veiligste auto.

De veiligheidsnormen die Euro NCAP bij de crashtests aanhoudt, zijn strenger dan de wettelijk voorgeschreven veiligheidsregels. Onderdeel hiervan is de bescherming van kinderen waarbij de Fox vier sterren behaalde. Dat is een bijzonder goed resultaat. Om de mate van bescherming te meten voert Euro NCAP een frontale botsproef uit waarbij de auto met 64 km/h een vervormbaar object raakt. In aanvulling daarop wordt ook een zijdelingse impact nagebootst door een rollend object met 50 km/h op de zijkant van de auto te laten inrijden.

Veiligheidsuitrusting
De standaard veiligheidsuitrusting van de Fox bestaat uit airbags voor bestuurder en passagier, ABS, twee driepuntsgordels v??(in hoogte verstelbaar) en achter, Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes op de achterbank en een waarschuwingssensor bij het niet dragen van de veiligheidsgordel. ESP en zij-airbags zijn optioneel leverbaar. De Fox is leverbaar vanaf 9.995 euro inclusief BTW en BPM.