Politie Gelderland-Midden

Zevenaar - Twee gewapende overvallen in De Liemers
Publicatiedatum: 25-11-2005 10:05:58

Gisteravond zijn er in De Liemers twee gewapende overvallen gepleegd; omstreeks 21.00 uur op een tankstation aan de Zwarteweg in Tolkamer en omstreeks 22.15 uur op een snackbar aan de Mondriaanstraat in Duiven. In beide gevallen werd er geld buitgemaakt. Niemand raakte gewond bij de overvallen. De politie sluit niet uit dat de overvallen door dezelfde daders zijn gepleegd. De signalementen van de verdachten: twee blanke mannen met donkere (regen)kleding. Ze droegen beiden een zwarte bivakmuts tijdens de overval. De kleinste man was ongeveer tussen de 1.70 m-1.80 m. De tweede man was langer en ongeveer tussen de 1.85 m en 1.95 m. Beide spraken goed Nederlands en waren vermoedelijk tussen de 20-25 jaar. De politie heeft een onderzoek gestart naar de overvallen.

De eerste overval vond plaats vlak voor sluitingstijd (rond 21.00 uur) op een tankstation aan de Zwarteweg in Tolkamer. De caissière werd door twee mannen, die met een bivakmuts op het tankstation kwamen binnenrennen, met een wapen bedreigd en moest het geld uit de kassa aan de overvallers afstaan. Op het moment van het incident was er nog een andere medewerkster in de winkel aanwezig. Beide medewerkers bleven ongedeerd. Na de overval vluchtten de daders te voet. De politie sluit niet uit dat de overvallers een vluchtvoertuig in de woonwijk achter het tankstation klaar hadden staan.

Terwijl de politie drukdoende was met het onderzoek, kwam er omstreeks 22.15 uur opnieuw de melding van een gewapende overval. Ditmaal in Duiven in een snackbar aan de Mondriaanstraat. Ook hier moest de medewerker - die alleen was in de zaak - onder dreiging van twee mannen een geldbedrag uit de kassa afstaan. De medewerker bleef ongedeerd. De overvallers vluchtten te voet richting de parkeerplaats aan de Van Goyenstraat. De politie was in beide gevallen snel ter plaatse maar kon de overvallers niet aanhouden.

Mensen op die rond de tijdstippen van de overval een mogelijke verdachte situatie hebben gezien of mogelijk de verdachten hebben gezien, zich te melden bij de politie in Zevenaar via 0900-8844. Tips geven kan ook anoniem via Meldlijn: 0800-7000.

///////////////////
Contactpersoon voor de redactie (