Gemeente Coevorden

Nieuwe routes afvalinzameling buitengebied

Afvalroutes wijzigen na 1 januari 2006

Met ingang van 1 januari 2006 veranderen de inzamelroutes voor het afval in het buitengebied van de gemeente Coevorden. Het afval wordt hier altijd op dinsdag ingezameld; na 1 januari wordt dit verdeeld over vier dagen, van dinsdag tot en met vrijdag. Zie hiervoor het overzicht hieronder en het kaartje.

Voor het buitengebied van de gemeente Coevorden geldt na 1 januari het inzamelschema dat hieronder staat. De routes in de stad Coevorden en directe omgeving veranderen niet. De grijze en de groene weken blijven hetzelfde als nu: in de oneven weken groen, in de even weken grijs. De afvalkalender wordt medio december verspreid; deze is opgenomen in de nieuwe infogids voor 2006.

Dinsdag

Dalerpeel, Geesbrug, Zwinderen, Gees, Meppen, Aalden en Zweeloo

Het inzamelgebied buiten de bebouwde kom van deze dorpen wordt begrensd door:
Noordkant: provinciale weg N381 (Emmen-Drachten) Oostkant: de oostkant van bebouwde kom Zweeloo, de zuidkant van bebouwde kom Aalden, Aelderstraat (buiten de bebouwde kom), De Kockstraat,
Weth. K. Schepersweg, Pandijk, Oosterhesselerweg (N854) en Rijksweg N34
Zuidkant: oude gemeentegrens Dalen/Coevorden Westkant: gemeentegrens Coevorden

N.B.:
De containers van de woningen gesitueerd aan de oost- en westzijde van de
Aelderstraat (buiten de bebouwde kom Aalden), De Kockstraat, Weth. K. Schepersweg, Pandijk, Oosterhesselerweg (N854) worden op deze dag geledigd.

Woensdag

Wezup, Wezuperburg, De Kiel, Schoonoord, Kibbelveen, 't Haantje, Diphoorn en een gedeelte van Noord Sleen - het dorp ten oosten van de Middelesweg (N376) en Erm - het dorp ten oosten van de Oosterlangen (N376)

Het inzamelgebied buiten de bebouwde kom van deze dorpen wordt begrensd door:
Zuidkant: provinciale weg N381 (Emmen-Drachten) vanaf de gemeentegrens

Midden-Drenthe/Coevorden tot aan Noord Sleen (Middelesweg) Westkant: vanaf Noord Sleen richting Nieuw Amsterdam Middelesweg, Molenesweg, 't Eng, Oosterlangen, Esweg, Horstingerend, Boerdijk (N376)

Voor de rest geldt de gemeentegrens Coevorden.

N.B.:
De containers van de woningen gesitueerd aan de oost- en westzijde van de
Middelesweg, Molenesweg, 't Eng, Oosterlangen, Esweg, Horstingerend, Boerdijk (N376)
worden op deze dag geledigd.

Donderdag

Dalen, Wachtum, Den Hool, Schimmelarij, Dalerveen, Stieltjeskanaal en een gedeelte van
Holsloot - de woningen ten zuiden van de Rijksweg A37

Het inzamelgebied buiten de bebouwde kom van deze dorpen wordt begrensd door:
Noordkant: Rijksweg A37
Oostkant: gemeentegrens Emmen/Coevorden Zuidkant: oude gemeentegrens Dalen/Coevorden; Westkant: Rijksweg N34, Oosterhesselerweg (N854) tot aan de Rijksweg A37

Vrijdag

Oosterhesselen, Benneveld, Sleen en een gedeelte van Noord Sleen het dorp ten westen van de Middelesweg (N376) Erm het dorp ten westen van de Oosterlangen (N376) Holsloot de woningen ten noorden van Rijksweg A37

Het inzamelgebied buiten de bebouwde kom van deze dorpen wordt begrensd door:
Noordkant: provinciale weg N381 (Emmen-Drachten) Oostkant: Middelesweg, Molenesweg, Oosterlangen, Esweg, Broekdijk tot aan de Rijksweg A37
Zuidkant: Rijksweg A37 tot Oosterhesselerweg (N854) Westkant: Oosterhesselerweg, Pandijk, Weth. K. Schepersweg, De Kockstraat, Aelderstraat (N854), zuidkant van bebouwde kom Aalden en de oostkant van bebouwde kom Zweeloo.

Heeft u vragen over de nieuwe route-indeling, bel dan 074-24 55 270 (Sita Recycling Services, district Oost). Na 1 januari 2006 kunt u bellen met Area Reiniging, tel. 0591- 234 55 55

Area Reiniging nieuw afvalbedrijf voor Coevorden, Emmen en Hoogeveen

Met ingang van 1 januari aanstaande is Area Reiniging NV het bedrijf dat het afval in de gemeente Coevorden inzamelt. Area Reiniging is een nieuw bedrijf dat ontstaan is door samenvoeging van de reinigingsdiensten van de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen.

De inzamelroutes in het buitengebied van de gemeente veranderen per 1 januari aanstaande.

De inzamelroutes in de stad Coevorden en directe omgeving blijven voorlopig hetzelfde. Het is echter niet uitgesloten dat in de loop van 2006 wijzigingen in de inzamelroutes worden doorgevoerd. Daarover wordt u dan te zijner tijd geïnformeerd.

De openingstijden van de afvalscheidingstations in Coevorden en Zweeloo zijn nu nog ongewijzigd. Het is mogelijk dat deze in de loop van het jaar wel veranderen. Dit wordt dan tijdig bekend gemaakt..