Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht 25-11-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Op donderdagmiddag heeft de politie een 18-jarige winkeldievegge aangehouden.

Omstreeks 16.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een winkeldiefstal had plaatsgevonden in een winkel op de Boogstede. Ter plaatse aangekomen bleek dat twee personen getracht hadden om met één paar schoenen de winkel te verlaten zonder te betalen. Tijdens het verlaten van de winkel gingen de alarmpoortjes af. Hierop renden de verdachten weg. Eén verdachte kon na een korte achtervolging door winkelpersoneel worden aangehouden en zij werd overgedragen aan de politieagenten. Zij heeft een transactie gekregen van justitie.

Controle fietsverlichting

HOUTEN Op donderdagavond heeft de politie tussen 18.00 uur en 21.00 uur een op het Rond gecontroleerd op de fietsverlichting. Van 75 fietsers bleek de fietsverlichting niet in orde te zijn. Zij hebben ter plaatse hun verlichting laten maken door een fietsenmaker. Acht fietsers wilden hun verlichting niet laten maken en kregen een bekeuring. De fietsersbond en 3VO deelden flyers uit en gaven voorlichting over de fietsverlichting.

Inbrekers aangehouden

IJSSELSTEIN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie twee inbrekers aangehouden.

Omstreeks 02.35 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er mogelijk werd ingebroken op De Clinckhoeff. Agenten gingen ter plaatse en zagen op het dak twee mannen lopen. Het lukte agenten om één van de verdachte op het dak aanhouden. De andere verdachte sprong van het dak naar beneden. Daar werd hij opgewacht door agenten die ook hem aanhielden. Bij de twee werden meerdere inbrekerswerktuigen aangetroffen. De twee mannen, 34 jaar uit Hoogezand-Sappemeer en 35-jaar uit Utrecht, zijn ingesloten voor verhoor.