Politie Hollands Midden

Datum: 25 November 2005

Oegstgeest A44 Verkeersongeval met dodelijk slachtoffer

De politie kreeg op donderdag 24 november, omstreeks 22.55 uur, een melding van een aanrijding waarbij meerdere auto's betrokken waren op de A44. In de richting van Amsterdam, ter hoogte van Oegstgeest, bleken vijf auto's op elkaar gebotst te zijn. De oorzaak wordt op het moment door de verkeersdienst van de politie onderzocht. Het vermoeden is dat twee auto's op de A44 hinderlijk rijgedrag hebben vertoond, waardoor een derde auto op deze auto's is gebotst. Een vierde auto kon de aanrijding niet meer ontwijken en reed met snelheid tegen de derde auto op waardoor de bestuurder van deze auto, een 54-jarige man uit Lisse, door de kracht van de botsing, ter plaatse overleed. Vervolgens reed er nog een vijfde auto tegen de gestrande auto's aan. Het ambulancepersoneel heeft de bestuurders en inzittenden nagekeken. De A44 is geruime tijd in verband met takel en reinigingsactiveiten afgesloten geweest. De politie zet het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval voort.

Katwijk Uit de bocht op de rotonde De politie heeft op vrijdag 25 november, omstreeks 04.30 uur, een 36-jarige Rijnsburger aangehouden nadat hij met zijn auto op de rotonde van de Karel Doormanlaan en de Zeeweg uit de bocht was gevlogen. De man had, naar eigen zeggen, iets op de rotonde geraakt waardoor hij de macht over het stuur kwijt was geraakt. Daarbij sloeg hij met zijn auto over de kop. De man kon zelfstandig uit zijn auto kruipen. Agenten ter plaatse roken een alcohollucht bij de man, waarop hij onderworpen werd aan een blaastest. De man bleek teveel gedronken te hebben en is daarop aangehouden. De verdachte is naar het ziekenhuis gebracht voor zijn verwondingen. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Lisse Politie treft harddrugs aan bij mannen

De politie heeft donderdagavond, 24 november, twee mannen van 23 en 37 jaar uit Lisse aangehouden wegens het in het bezit hebben van harddrugs. Agenten hoorden harde muziek vanuit een auto op de Koninginneweg komen en controleerden de twee mannen. Toen er een wietlucht werd geroken werden de twee op drugs gecontroleerd. De mannen bleken in totaal tien wikkels hard- en softdrugs te hebben. In de auto werden ook enkele patronen aangetroffen. Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Leiden Man aangetroffen in de Oranjegracht De Leidse politie kreeg op vrijdag 25 november, omstreeks 01.15 uur, de melding dat er een lichaam in het water zou drijven in het water langs de Oranjegracht. De politie is er direct op af gegaan en trof een 73-jarige Leidenaar aan. De man is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het overlijden, maar vermoedt dat het hier niet om een misdrijf gaat.

Leiden Voetganger geschept Een 28-jarige automobiliste uit Leiden reed op donderdag 24 november, omstreeks 19.00 uur op het Levendaal. Ter hoogte van de Kraaierstraat zag zij plotseling een voetganger op het zebrapad lopen. Zij kon niet meer op tijd remmen en schepte de voetganger. De voetganger, een 58-jarige vrouw uit Enschede is voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Leiden Kop-staart botsing op de A44 De politie heeft op donderdag 24 november, omstreeks 15.15 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de A44. Twee auto's waren bij de aanrijding betrokken. Een 27-jarige automobiliste uit Cuijk, reed over de A44 komende vanuit de richting van Leiden. Voor haar remde een 61-jarige automobilist uit Den Haag af, waardoor zij achterop deze auto botste. De automobiliste is met nekletsel overgebracht naar het Leids Universitair Centrum.

Leiden Dronken fietser rijdt tegen autospiegel

De politie heeft donderdagavond, 24 november, een 47-jarige fietser uit Leiden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het vernielen van een autospiegel. De fietser reed op de Korevaarstraat om de wachtende auto heen, maar raakte daarbij de spiegel van de auto waardoor hij viel. De bestuurder vermoedde dat de fietser onder invloed was van alcohol en heeft hierop de politie gebeld. Met een blaastest werd vastgesteld dat de fietser te veel gedronken had, namelijk 755 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de fietser wordt proces verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding na baldadigheid

De politie heeft donderdagmiddag, 24 november drie Leidenaren van 15 (2) en 16 jaar aangehouden op verdenking van baldadigheid. Een getuige meldde dat een groepje jongens vermoedelijk vernielingen pleegden onder het spoorviaduct van de Doctor Lelylaan. De getuige, een medewerker van de Koninklijke Marechaussee, heeft drie van de vijf jongens staande gehouden en belde de politie Ter plaatse bleek dat de jongens PVC buizen met sterretjes hadden aangestoken waarna er een grote rookontwikkeling over de rijbaan was ontstaan. De jongens werden aangehouden. De twee anderen waren al weggerend toen de getuige hen zag staan.

Leiden Man loopt over auto's

De politie heeft donderdagavond, 24 november, een 42-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou over geparkeerde auto's hebben gelopen op het Morssingelterrein. Op basis van het opgegeven signalement werd de verdachte, een bekende van de politie, aangehouden. Bij twee auto's bleek een deuk in het dak te zitten. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na beroving De politie heeft een 25-jarige Alphenaar aangehouden die ervan wordt verdacht op 23 november, omstreeks 17.30 uur, een vrouw te hebben beroofd van haar tas op het Aidaplein. De vrouw had zich met het winkelwagentje verweerd tegen de beroving, waardoor de verdachte van zijn fiets was afgevallen. De verdachte is er vervolgens te voet vandoor gegaan en heeft de fiets achtergelaten. De vrouw heeft direct aangifte gedaan bij de politie. Het onderzoek leidde naar de 25-jarige verdachte. De verdachte is lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

Bodegraven Man gooit ruit van gemeentehuis in

De politie heeft donderdagmiddag, 24 november, een 26-jarige man uit Nieuwkoop aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van het gemeentehuis in Bodegraven. De politie werd door de gemeente ingeseind waarna de man in de omgeving kon worden aangehouden.

Waddinxveen Beroving tas Een 52-jarige vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving. Zij werd op het Koningin Wilhelminaplein op donderdag 24 november, omstreeks 20.30 uur, door een nog onbekende jongen van haar schoudertas beroofd. De jongen rende vervolgens over de naast gelegen voetbalvelden weg. Omstanders zijn nog achter de jongen aangerend, maar hebben hem niet meer kunnen pakken. De politie stelt een onderzoek in.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --