Openbaar Ministerie

Persberichten
25 november 2005

Transactie voor overtreding meldingsplicht

Het Functioneel Parket i.o. is een transactie overeengekomen met een insider van Vredestein N.V. die niet voldeed aan zowel de WTE als de WMZ meldingsplicht.

Verdachte, de heer A.F. van Vemde, was betrokken bij de destijds aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde onderneming Vredestein.

In de periode van 1998 tot en met 2001 verrichtte hij (via een door hem gecontroleerde rechtspersoon) een aantal transacties in effecten van die onderneming zonder deze te melden aan de Autoriteit Financiële Markten.

In totaal gaat het om 3 gevallen waarbij de in artikel 46b Wet Toezicht Effectenverkeer 1995 (WTE) vastgelegde meldplicht niet werd nagekomen, en 1 geval waarbij de Wet Melding Zeggenschap 1996 (WMZ) werd overtreden.

De verdachte heeft de verantwoordelijkheid voor deze overtredingen op zich genomen en betaalt ter voorkoming van strafvervolging een geldboete van 87.124,-.

Het Openbaar Ministerie meent dat een transactie kan volstaan nu de uiteindelijke strafeis niet wezenlijk zou afwijken van de hier gestelde voorwaarde.