Politie Zuid-Holland-Zuid

25/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

25-11-2005 - Persberichten District II

JONGEMAN RIJDT TEGEN BOOM
BLESKENSGRAAF In de nacht van donderdag 24 november op vrijdag 25 november is omstreeks 00.25 uur een ongeval gebeurd op de Meulenbroek in Bleskensgraaf. Een 23-jarige jongeman uit Streefkerk was met zijn auto tegen een boom gereden. De politie, brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. De bestuurder was een beetje aanspreekbaar en kon zonder te knippen uit zijn auto worden gehaald. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij diverse ernstige hoofdwonden had.

Uit onderzoek bleek dat de auto kwam vanuit de richting van Brandwijk en reed over de Meulenbroek in de richting van de Kerkstraat in Bleskensgraaf. De bestuurder is met een behoorlijke snelheid tegen een boom in de linker berm gekomen, draaide vervolgens rechtsom en kwam op de inrit van een woning tot stilstand. Het slachtoffer kwam door de klap op de stoel van de passagier terecht. De auto raakte totaal vernield. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder teveel had gedronken. Omdat het slachtoffer niet in staat was om te blazen, is in het ziekenhuis bloed afgenomen. Hieruit zal moeten blijken of de man daadwerkelijk teveel op had.

FIETSER GEWOND
GROOT-AMMERS Een 15-jarige jongen uit Goudriaan is donderdagmiddag 24 november gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De jongen reed op de fiets op de Essenweg in de richting van de Peppelweg in Groot-Ammers. Een automobilist, een 51-jarige man uit Gorinchem haalde de fietser in en raakte hem met de rechterbuitenspiegel waardoor de fietser ten val kwam. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht waar werd geconstateerd dat zijn bovenarm was gebroken. Zowel de fiets als de auto raakten beschadigd. De automobilist kwam met de schrik vrij.