Heuvelrug 10.30 uur

Utrecht 25-11-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Politie zoekt getuigen aanrijding

VEENENDAAL De politie is nog op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Industrielaan.

Op dinsdag 15 november rond 11.00 uur fietste ter hoogte van de Kerkewijk een 17-jarige jongen. Een automobilist, die eveneens op de Industrielaan reed, sloeg vervolgens bij de stoplichten rechtsaf de Kerkewijk op. Hij raakte daarbij echter de fietser, die daardoor ten val kwam. Door deze val raakte hij tijdelijk bewusteloos. De automobilist reed echter door. De jongen kwam namelijk even later weer bij, maar zag niemand meer. Hij ging vervolgens naar de huisarts, die besloot om hem direct in het ziekenhuis te laten opnemen.

De politie verzoekt de automobilist en/of getuigen van deze aanrijding te bellen naar 0900-8844.

Politie zoekt getuigen

OVERBERG De politie is nog op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Heuvelsesteeg.

Op donderdag 17 november rond 06.45 uur reed een 17-jarige inwoonster van Overberg op de Heuvelsesteeg op haar scooter, toen een automobilist vlak langs haar voorbij kwam. De jongedame schrok hierdoor en kwam daardoor ten val, waardoor de scooter geheel vernield raakte. Een behulpzame burger hielp haar vervolgens weer overeind.

De politie verzoekt deze of andere mogelijke getuigen van dit voorval te bellen naar 0900-8844.

Snelheidscontroles

LEERSUM/ WIJK BIJ DUURSTEDE De Regionale Verkeersdienst heeft donderdag 24 november een snelheidscontrole gehouden op de Rijksstraatweg.

De controle vond plaats tussen 11.00 en 12.15 uur, waarbij 661 automobilisten de apparatuur passeerden. In 21 gevallen werd er sneller gereden dan de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De top lag op 80 kilometer per uur. De overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.

Op de Hordenweg in Wijk bij Duurstede werd een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. Tussen 15.30 en 17.00 uur werden 80 autos op de snelheid gecontroleerd. In 6 gevallen reed men sneller dan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De top lag op 75 kilometer per uur.

Tasjesroof

VEENENDAAL Op donderdagavond 24 november, om 18.30 uur, werd op de Markt een tasjesroof gepleegd.

Een 20-jarige inwoonster van Ede werd door de opzittende van een passerende scooter vastgepakt en geprobeerd werd de handtas afhandig te maken. De tas kwam hierbij op de grond te vallen waarna de verdachte van de bromfiets afsprong en de tas opraapte. Hierna verdwenen beide daders op de bromfiets in de richting van de Witte Kerk.

De passagier van de bromfiets voldeed aan het navolgende signalement:


- Getint uiterlijk, mogelijk Noord-Afrikaan, lengte ongeveer
1.70/1.75 meter, leeftijd ongeveer 18-20 jaar, droeg een blauw/grijskleurige bivakmuts en een zwart jack.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer 0800-7000.

Onder invloed

RHENEN De politie heeft vrijdag 25 november, om 00.25 uur, een 51-jarige inwoner van Rhenen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd gecontroleerd op de Cuneraweg omdat hij over een verdrijvingsvlak en doorgetrokken streep reed. Hij blies 520 ug/l op de ademtestapparatuur en kreeg een proces-verbaal voor meerdere overtredingen.