Politie Gelderland-Midden

Barneveld - vrachtauto van de weg geraakt

Publicatiedatum: 25-11-2005 11:01:56

Op de Scherpenzeelseweg in Barneveld is vrijdagochtend een trekker met oplegger van de weg geraakt. De chauffeur, een 20-jarige man uit Ermelo, kwam met de schrik vrij. Volgens zijn verklaring had de trucker even voor zeven uur moeten uitwijken voor een tegenligger. In verband met de beperkte wegbreedte en vermoedelijk als gevolg van een stevige windvlaag raakte de combinatie in de berm en kantelde. De politie heeft de Scherpenzeelseweg afgesloten in verband met bergingswerkzaamheden. De afzetting is tussen de verkeerslichten bij de N224 en de rotonde richting De Glind en zal naar verwachting tot omstreeks het middaguur duren.

Op de Provincialeweg S6 (N310) nabij Stroe is vrijdagochtend een vrachtwagen geschaard. Ook hierbij raakte niemand gewond. In verband met de ernstige sneeuwval heeft de politie ook hier de weg afgesloten tussen de Apeldoornsestraat nabij de rotonde en de aansluiting met de A1. Het is niet bekend hoelang deze afsluiting gaat duren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - verdachte inbreker door getuigen betrapt
Publicatiedatum: 25-11-2005 10:59:35

Dankzij getuigen heeft de politie van Barneveld donderdagavond een 51-jarige man uit het Brabantse Uden aangehouden op verdenking van inbraak of een poging daar toe. Getuigen zagen even voor negen uur een man op het dak lopen van een verzorgingstehuis. Daarop waarschuwden ze het personeel. De man sprong daarop van het platte dak af maar werd door de getuigen in de kraag gevat en aan de gewaarschuwde politie overgedragen. De Udenaar is voor nader onderzoek ingesloten. Politieagenten troffen bij het gebouw braakschade aan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---