1e persbericht van vrijdag 25 november 2005

Eindhoven 25-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Beroving

Vrijdagmorgen om 04.15 uur zijn een 41-jarige Eindhovense vrouw en een 45-jarige Eindhovense man aangehouden. Zij worden er van verdacht een 43-jarige Tilburgse vrouw te hebben beroofd. Deze vrouw pinde omstreeks 01.10 uur geld bij de betaalautomaat op het Stationsplein. Na het pinnen werd het geld, een bedrag van 60 euro, uit haar handen getrokken. De vrouw heeft nog geprobeerd het geld terug te pakken maar dit lukte niet.

De vrouw waarschuwde de politie. Zij kon een goed signalement geven van de daders.

De politie heeft op basis van het signalement de twee daders aan kunnen houden in een woning in de Gounodlaan. Zij zijn voor nader verhoor ingesloten op het hoofdbureau van politie.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Donderdagavond heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Professor Dr Dorgelolaan. Er zijn 28 bekeuringen opgemaakt. In vijftien gevallen betrof dat te hard rijden. Een automobilist, een 23-jarige Eindhovenaar reed 106 km /u. waar 50 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal. Verder bekeurde de politie omdat automobilisten hun autopapieren niet bij zich hadden en voor verlichting die niet in orde was.

Eindhoven: Man met vals paspoort aangehouden

De politie heeft donderdag om 12.50 uur in het belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan een 39-jarige Griek aangehouden. De man kwam bij het belastingkantoor voor de aanvraag van een sofi-nummer. Het personeel zag direct dat het paspoort dat de man overlegde vals was. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Deurne: Inbraak woning

Donderdag is ingebroken in een woning aan de Frans Babylonstraat. De inbreker vernielde een ruit om daarna via een raam binnen te klimmen. Er is een mp3 speler en een fototoestel gestolen.

Knegsel: Diefstal auto

Vrijdag rond 2.40 uur is bij een woning aan Het Groen in Knegsel een witte Citroen Berlingo met het kenteken 62-VF-NX gestolen.