Gemeente Boskoop



Gemeente Boskoop zoekt deelnemers voor burgerpanel (25-11-2005)

Een bouwvergunning aanvragen via het internet, vanachter de computer meedenken over gemeentelijke plannen en projecten én een paspoort online betalen. Al deze activiteiten vallen onder de noemer e-government (de elektronische overheid). Een term die veel Nederlandse gemeenten en overheidsinstellingen bezig houdt. Zo ook de gemeente Boskoop. De komende jaren wil de gemeente haar digitale dienstverlening uitbreiden en verfijnen met als doel: het verbeteren van de dienstverlening. En dat wil de gemeente graag samen met haar inwoners doen. Want de gemeentelijke dienstverlening is er voor hen. Daarom nodigt de gemeente alle inwoners van Boskoop uit voor het `Burgerpanel e-government'.

Digitale dienstverlening in 2005
Op dit moment kunnen de inwoners van Boskoop al een aantal producten en diensten digitaal aanvragen, bijvoorbeeld een kapvergunning. In de toekomst wil de gemeente het grootste deel van haar producten en diensten digitaal aanbieden en afhandelen. Ook wil de gemeente inwoners via de website van de gemeente Boskoop betrekken bij de voorbereiding van plannen en projecten. Dit alles met als doel: het verbeteren van de dienstverlening. Om deze ambities vorm en inhoud te geven is de gemeente gestart met het project e-government. In de eerste fase van dit project wordt een beleidsnota opgesteld. Deze nota zal beschrijven wat de gemeente op het gebied van e-government wil bereiken en hoe ze dat wil bereiken. In de tweede fase van het project zal de nota worden uitgevoerd.

Het panel
De gemeente wil de inwoners van Boskoop met het `Burgerpanel e-government' een plaats geven in het project e-government. Het `Burgerpanel e-government' zal zich op 15 december 2005 en 5 januari 2006 van 17.30 uur - 19.30 uur over de volgende vraag buigen: hoe ziet de digitale dienstverlening van de gemeente Boskoop er in 2010 uit? De gemeente is benieuwd welke ideeën de inwoners hierover hebben en welke beperkingen en kansen zij zien voor digitale dienstverlening. De ideeën en overdenkingen van het panel krijgen een plaats in de beleidsnota e-government.

Denkt u met ons mee?
Inwoners die aan het `Burgerpanel e-government' willen deelnemen, kunnen zich tot 9 december 2005 met een aanmeldformulier aanmelden. Dit formulier kunt u hieronder downloaden en kan bij de Gemeentewinkel worden afgehaald. Alle aanmelders krijgen uiterlijk 12 december een reactie van de gemeente.