Gemeente Haaksbergen

Haaksbergen geeft stimuleringssubsidie voor meidenfeest

Dinsdag 22 november heeft het college van burgemeester en wethouders besloten een stimuleringsubsidie te geven van 350 euro voor een meidenfeest. Dit feest wordt georganiseerd door vier middelbare scholieren van Turkse afkomst om vrouwen tussen de 16 en 25 jaar - met elke hun eigen cultuur- bij elkaar te brengen. Het feest is op 16 december in t Iemenschoer en begint om 19.00 uur.

Wethouder Marijke van Beek:

"Volgens het college pas deze activiteit in het actieplan jeugdparticipatie. Hiermee wil de gemeente jongeren stimuleren om meer gezamenlijke activiteiten te organiseren. Om deze te kunnen realiseren verstrekt de gemeente hiervoor een stimuleringssubsidie die jongeren kunnen aanvragen".
Stimuleringssubsidie

Voor het aanvragen van een stimuleringssubsidie geldt een aantal voorwaarden. Zo moet onder meer de activiteit georganiseerd zijn door jongeren en moeten zij nadat de activiteit heeft plaatsgevonden een kort verslag sturen naar de gemeente. Meer informatie over zowel de subsidieaanvraag als het meidenfeest kunnen jongeren krijgen bij de gemeentelijke afdeling Welzijn, telefoonnummer 053-573 45 67.