Gemeente Harenkarspel


25-11-2005
Komende maand afvalkalender 2006 in de bus

Persbericht

Postbus 286
1740 AG Schagen

Datum : 24 november 2005
Meer informatie : mevr. T. de Wit, communicatieadviseur, tel. 0224 - 210013/
06-20022702


---

---

In de afvalkalender staan de inzameldata van het groene- en grijze afval en informatie over het wegbrengen van afval naar het Regionaal Afvalscheidingsstation (RAS).

In 2004 en 2005 is er geen afvalkalender verspreid, maar kregen de huishoudens een flyer met daarop de dagen wanneer de rolemmers werden geleegd. De reden hiervoor was dat de AID over ging op een efficiëntere inzameling van het afval met de zijlader. Dit maakte het noodzakelijk om de inzamelroutes te wijzigen en dat betekende dat bij veel huishoudens de groene en grijze rolemmer op een andere dag werd geleegd dan zij gewend waren. De inzamelroutes zijn inmiddels gewijzigd.

Afvalluh! Volledig bedrag afvalstoffenheffing winnen

Bij de afvalkalender zit dit jaar een flyer over afvalscheiding met allerlei informatie, tips en weetjes over het apart houden van gebruikt glas, oud papier en afgedankt textiel. Veel grijze rolemmers in de kop van Noord-Holland zitten regelmatig propvol met afval dat juist apart kan worden gehouden. Om iedereen te laten weten dat de rolemmer moet Afvalluh!, staat op de achterzijde van de flyer een poster. Huishoudens die de poster duidelijk zichtbaar voor het raam hangen maken kans om het volledige bedrag van hun gemeentelijke afvalstoffenheffing voor 2006 - gemiddeld 250 euro - te winnen! Meer informatie hierover kan men vinden op de flyer of op www.afvalinzameldienst.nl.