Gemeente Dordrecht


---

Centrum Dordrecht goed bereikbaar tijdens de feestdagen

Gratis openbaar vervoer en extra parkeergelegenheid

Maureen Vermeulen

Om de grote toestroom van bezoekers rond de feestdagen in goede banen te leiden worden extra maatregelen ingezet. Naast de gewone koopavonden zijn op 2, 21 en 23 december extra koopavonden in verband met Sinterklaas en Kerstmis. Vanaf 26 november tot de kerst is het openbaar vervoer op zaterdagen en op zondag 18 december gratis en tijdens de Kerstmarkt wordt een tijdelijk parkeerterrein geregeld. Parkeren op extra koopavonden
Op de extra koopavonden gelden de parkeerregels voor een normale koopavond. Er moet dus voor parkeren op straat worden betaald. Dit is nodig om het centrum bereikbaar te houden en te voorkomen dat de vele bezoekers op vergunninghouderplaatsen parkeren. Aangeraden wordt met het (gratis) openbaar vervoer naar de Binnenstad te komen. Bezoekers die ondanks de drukte toch met de auto komen, doen er verstandig aan gebruik te maken van de parkeergarages of het gratis parkeerterrein Energiehuis en Weeskinderendijk.

Gratis openbaar vervoer
Vanaf zaterdag 26 november kunnen bezoekers van de Binnenstad op zaterdagen voor de kerst en op zondag 18 december gratis gebruik maken het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle SVD-bussen, de Waterbus en de DrechtHopper (ritten die binnen Dordrecht beginnen en/of eindigen).

Extra parkeren Kerstmarkt Dordrecht
Tijdens de Kerstmarkt, op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 december, wordt een tijdelijke `Park and Ride' (P+R) ingericht langs de Mijlweg (entree aan de Van Leeuwenhoekweg). Op de rijkswegen N3 en A16 worden verwijsborden geplaatst naar deze bewaakte, gratis parkeerplaats. Een gratis bus rijdt tussen het terrein en de halte op de Spuiboulevard (naast het Stadskantoor op de Hellingen).

Redactie
Maureen Vermeulen
Communicatie

telefoon (078) 639 6902

email m.vermeulen@dordrecht.nl

Informatie
Erik Kraaijeveld
Stadsontwikkeling
telefoon (078) 639 6808