'Gedetineerden wijzen extra bezuinigingen af'

E.o.r.g.

Persbericht:

'Gedetineerden wijzen extra bezuinigingen af'

Amsterdam, 25 november 2005 De Europese Organisatie ter Bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden afd. Nederland (EORG)wijst de extra bezuiniging op de kabeltv die minister van Justitie Donner in wil voeren van de hand als zijnde onaanvaardbaar.

Naar de mening van de EORG gaat de minister hier in tegen het vonnis van de voorzieningenrechter die heeft verboden verdere bezuinigingen door te voeren. De EORG gaat zich beraden om eventuele juridische stappen te nemen tegen de minister om verdere bezuinigingen te voorkomen.

Compasatie:

De EORG wil wel praten met het ministerie over de bezuiniging op de kabeltelevisie maar dan zal er een compensatie voor in de plaats moeten komen, b.v. extra recreatie, alleen bezuinigingen is voor ons onaanvaardbaar. Het stoort de EORG voorts dat de minister, zonder de EORG hiervan in kennis te stellen, deze maatregelen wenst door te voeren. Het lijkt er sterk op dat het ministerie dit zonder overleg met alle gedetineerdenorganisatie's wil doen, het blijkt maar weer eens dat de minister een dictaoriaal regime hanteert, het lijkt hem alleen maar te intresseren als de gevangen een hoop herrie schoppen.


---einde bericht-----