HBO-Raad

Collectieve zorgverzekering hbo, ook voor studenten 25-11-2005

De HBO-raad, werkgeversvereniging van hogescholen, en de gezamenlijke onderwijsbonden hebben met Zilveren Kruis Achmea een collectieve zorgverzekering afgesloten voor de hele branche. Het aanbod geldt niet alleen voor alle 35.000 medewerkers van hogescholen, inclusief hun partner en/of kinderen, maar ook voor 10.000 gepensioneerden. De gunstige ziektekostenpolis geldt bovendien voor alle (ruim 350.000) studenten aan hogescholen.

Doekle Terpstra, voorzitter van de HBO-raad, over de collectieve zorgverzekering: âWij zijn zeer tevreden met deze unieke afspraken, waarvan niet alleen onze medewerkers kunnen profiteren, maar ook al onze studenten. Hierdoor wordt het nog aantrekkelijker om te werken en te studeren aan een hogeschool.â

De collectieve zorgverzekering zal deel uitmaken van een nieuwe CAO voor hogescholen. Een ander punt van aandacht in deze vernieuwende CAO is dat er een goede afstemming komt tussen de arbeidsgerelateerde zorg en de zorgverzekering. Op deze manier wordt een maximaal effect bereikt bij het voorkomen van ziekteverzuim en het verbeteren van de reïntegratie van zieke medewerkers.

De basisverzekering kost ⬠950,40 per jaar. Ook wordt een passende korting geboden voor de aanvullende verzekeringen.