Gemeente Zevenaar


Huiselijk geweld is niet normaal!

startsein.JPG

Op vrijdag 25 november gaf loco burgemeester Niko Wiendels het startsein voor het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld. Onder het motto Huiselijk geweld is niet normaal' startte om 12.00 uur een publiekscampagne om aandacht te vragen voor huiselijk geweld en het nieuwe advies- en steunpunt. De startactie vond gelijktijdig en op identieke wijze plaats in nagenoeg alle deelnemende gemeenten: Aalten, Arnhem, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Groenlo, Lingewaard, Montferland, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Westervoort, Winterswijk en Zevenaar.

Wiendels gaf het startsein door zijn in zwarte verf gedoopte hand op een groot stop-bord te plaatsen. Hij vroeg omstanders zijn voorbeeld te volgen.

Huiselijk geweld
Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld in onze samenleving. Om dat probleem aan te pakken, trekken de 19 gemeenten samen op om de hulpverlening te verbeteren. Eén van die verbeterpunten is het instellen van een speciaal Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld. Iedereen kan daar altijd en anoniem terecht voor advies, informatie en hulp: slachtoffers, daders, getuigen en mensen die zo hun vermoedens hebben. De bedoeling is om mensen eerder in actie te laten komen, het geweld bespreekbaar te maken en natuurlijk om het te stoppen.

Telefoon en mail
Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) is voor de inwoners van deze 19 gemeenten vanaf 25 november bereikbaar onder telefoonnummer 0900 66 000 66 (10 ct/min) en via info@huiselijkgeweldgelderland.nl. Er is geen bezoekadres. Meer informatie over het ASHG kunt u vinden op de gemeentelijke website en op de landelijke site www.huiselijkgeweld.nl. (klik in de landkaart op Gelderland).


* folder steunpunt huiselijk geweld.pdf